Χανιά : Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν.Χανίων καταδικάζει την συμπεριφορά του τραμπούκου γονέα

Ημερομηνία:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Νέας Χώρας ότι εκπαιδευτικός, κατά την προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης των μαθητών με το πέρας του ολοήμερου προγράμματος, προπηλακίστηκε από γονέα μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καταγγέλλει απερίφραστα την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση προς την εκπαιδευτικό που σημειώθηκε έπειτα από καυγά που είχε ο πατέρας με την μητέρα μαθητή στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί του νομού πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά είναι κατακριτέα πόσο μάλλον όταν συμβαίνει εντός του σχολικού περιβάλλοντος και με παρουσία μαθητών.

Μια τέτοια επίθεση προφανώς και επηρεάζει αρνητικά και ανεπανόρθωτα τους μαθητές. Διαταράσσει το ειρηνικό κλίμα του σχολικού περιβάλλοντος, δημιουργεί ανασφάλεια και διασπείρει το φόβο στους μαθητές και τους γονείς τους. Όλοι μπορούν να φανταστούν τον τρόμο των μαθητών, οι οποίοι αντικρίζουν την εικόνα της τραυματισμένης από τον τραμπούκο πατέρα, δασκάλας τους.

Οι εκπαιδευτικοί κατ’ επανάληψη έχουμε αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών χώρων τόσο για μας τους ίδιους αλλά κυρίως και για τους μαθητές μας. Δεν μπορεί να είμαστε απροστάτευτοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στις διαθέσεις κακοπροαίρετων.

Απέναντι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα (ελλείψεις προσωπικού-επιστάτες, καθαριστές, τραπεζοκόμοι- σχολική στέγη, αναλυτικά προγράμματα, κ.ά.) αλλά και σε αυτά που έρχονται (αξιολόγηση, πολυνομοσχέδιο, νέο λύκειο, κ.ά), το μεγαλύτερο όπλο μας είναι το ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Ο ενιαίος αγώνας όλων είναι η μοναδική απάντηση σε όλους αυτούς που επιχειρούν να απαξιώσουν το δημόσιο σχολείο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων εκφράζει την συμπαράστασή του στη δασκάλα, το σύλλογο διδασκόντων αλλά και στο σύλλογο γονέων, που απομόνωσαν, καταδίκασαν και στάθηκαν απέναντι στο συγκεκριμένο γονιό και σήμερα στην εισαγγελία. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου να κρατήσει το σχολείο κλειστό τη Δευτέρα.

Καλούμε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να καταδικάσουν το γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 12μμ στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου θα πραγματοποιηθεί η δικάσιμος του κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό της συναδέλφου.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Συλλόγου μας προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας από 8πμ-11πμ και 2ωρη Στάση Εργασίας από 2μμ-4μμ. ενώ η ΔΟΕ έχει προκηρύξει για την μέρα εκείνη 3ωρη Στάση Εργασίας 11πμ-2μμ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ο Δήμαρχος Πλατανιά στην Attica Green Expo...

Στην Attica Green Expo 2026 συμμετείχε ο Δήμαρχος Πλατανιά...

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από -1.330-...

Συνελήφθησαν -4- άτομα κατηγορούμενα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και...

«Ο Δήμαρχος Πλατανιά στην Attica Green Expo...

Στην Attica Green Expo 2026 συμμετείχε ο Δήμαρχος Πλατανιά...

Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από -1.330-...

Συνελήφθησαν -4- άτομα κατηγορούμενα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ στην Κρήτη: 28χρονη δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ μετά από καταγγελία για ιατρικό λάθος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται μία 28χρονη γυναίκα στην...

Συναγερμός από τους μετεωρολόγους: Έρχεται Σαχάρα και 40άρια – Η Ελλάδα στο επίκεντρο του καύσωνα

Στο επίκεντρο ενός νέου θερμού επεισοδίου φαίνεται να μπαίνει...

Απόβαση Τσίπρα στην Κρήτη: Στήνει δίκτυα για την «ΕΛΑΣ» και ανάβει φωτιές σε ΠΑΣΟΚ και Αυτοδιοίκηση

Έντονη κινητικότητα προκαλεί και στην Κρήτη η ανακοίνωση του...

Πανελλήνιες 2026: Πώς να είσαι υποστηρικτικός γονιός όταν το παιδί σου δίνει εξετάσεις

Οι Πανελλήνιες δεν κρίνουν το μέλλον, αλλά δοκιμάζουν τις...