Χανιά: Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων ζητά να πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζόμενων στα Σούπερ – Μάρκετ

Χανιά: Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων ζητά να πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζόμενων στα Σούπερ – Μάρκετ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων ζητείται να πληρωθούν οι υπερωρίες των εργαζόμενων στα Σούπερ – Μάρκετ. Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του Συνδέσμου, αναφέρεται:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ που και αυτές τις μέρες έχουν λιώσει στη δουλειά ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή, προχθές Παρασκευή 17-4 κατά την διάρκεια του ωραρίου τους ότι παρατείνεται μέχρι τις 20:30 η λειτουργία των καταστημάτων με απόφαση του υφυπουργού!

Είναι το πασχαλιάτικο δώρο της κυβέρνησης και του υφυπουργού ανάπτυξης στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ δυο μέρες μετά τις κινητοποιήσεις τους και τρανή απόδειξη πόσο τους λογαριάζουν και πόσο υποκριτικά είναι τα ευχαριστώ τους σε αυτούς τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι «ζώα» να μαθαίνουν στο παρά πέντε παρατάσεις από τα υπουργεία. Έχουν οικογένειες, παιδιά, έχουν ανάγκη από ξεκούραση.

Η οργάνωση στο σωματείο, η πάλη για τα δικαιώματά μας είναι πλέον μονόδρομος, και κάθε ώρα έξω από αυτόν τον αγώνα για κάθε εργαζόμενο έχει γίνει πλέον επικίνδυνη.

Απαιτούμε:

Να πληρωθούν οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης με προσαύξηση ανάλογη με εργασία σε μέρα αργίας.

Να μην συμψηφιστούν με άλλη μέρα.

Κανένας μόνος – Κανένας εκτεθειμένος στην πανδημία και την ασυδοσία της εργοδοσίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.