Χανιά:Ο τοπογράφος μηχανικός Δημήτρης Καλογεράκης στο πλευρό του Δημήτρη Ανθούση

Αξίζει τη μέγιστη δυνατή στήριξη και θα την έχει

Αυτο…διοικητικές

Βρισκόμαστε -ξανά- μπροστά σε μια νέα εκλογική μάχη. Αυτή τη φορά -βέβαια- σε χαμηλότερο στάδιο εξουσίας, μα -νομίζω- ακόμα πιο σημαντικές οι εκλογές για το μέλλον του τόπου μας, της περιοχής μας της ρίζας μας!

Αν κάποιος ήθελε να σταθεί στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, του Νομού ή του Δήμου, θα πρέπει να ξεχωρίσει από τα κεντρικά ζητήματα, που ήταν το διακύβευμα των προηγούμενων εκλογών, τα ειδικά ζητήματα του τόπου μας, της περιοχής μας, του χωριού μας.

Όμως -νομίζω ότι- θα κάνουμε λάθος αν ασχοληθούμε περισσότερο σήμερα με τα κεντρικά ζητήματα.

Όμοια, θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο λάθος αν αυτά τα δύο τα αποσυνδέσουμε και -εν τέλει- χαμηλώσουμε το επίπεδο του προβληματισμού μας μόνο στα τοπικά θέματα και ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

Αυτά τα παραπάνω είναι αλληλένδετα και όποιος αυτό το παραβλέπει είτε έχει άγνοια και παρασύρεται, είτε βρίσκεται σε μια συνεχή και αέναη διαδικασία προκειμένου να χαμηλώνει ο πολίτης τις προσδοκίες του και η… διαπλοκή κυριολεκτικά να μας διαπερνά κάθετα και οριζόντια!

Ο τόπος έχει απόλυτα την ανάγκη μιας ισόρροπης και καλά σχεδιασμένης ανάπτυξης, που στο κέντρο της θα έχει τον πολίτη, την καθημερινότητά του, τα προβλήματα και τις αγωνίες του, το μέλλον του, αλλά και το μέλλον και την προοπτική του τόπου του!

Οφείλω να σημειώσω πως τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν πια καταλυτικό ρόλο και οφείλουμε να επαγρυπνούμε. Παράλληλα, έχουμε και υποχρέωση να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, όπως οφείλουμε αλλά και έχουμε επίσης υποχρέωση να επαινούμε και να συντασσόμαστε με κάθε φωνή που είναι συνετή και καθαρή.

Χρειάζεται πολύ – πολύ μελάνι να μπει κανείς σε θέματα τοπικά – αναπτυξιακά για το πώς τα βλέπει καθένας μας, για το υποτιθέμενο καλό του πολίτη του πολίτη, που είναι αλήθεια πως βιώνει -στις μέρες μας- δύσκολες καταστάσεις.

Θα χρειαστεί πολύ – πολύ μελάνι για να δώσει κανείς στον κόσμο το μέγεθος της διαπλοκής στη λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις μεταλλάξεις της, τη σύνδεσή της με την Περιφέρεια, με τα κομμάτια της εξουσίας, την καλωδίωση μιας υπόγειας και ύπουλης διαπλοκής που μεταλλάσσεται -αλλάζει προσωπείο- ποδηγετεί και αναγεννιέται ξαφνικά, μέσα από την «κολυμπήθρα του Σιλωάμ», ξαναγίνεται αίφνης αμόλυντη και ξανά και ξανά…

Με όλα τα παραπάνω θέλω να εκφράσω μια μεγάλη ευχή στον Δημήτρη Ανθούση και να δηλώσω πως με χαρά θα ήθελα να συμπορευτώ μαζί του στην προσπάθεια που κάνει στον Δήμο Πλατανιά ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Ξέρω -γνωρίζω από κοντά- το ήθος του ανδρός, τους άξιους συνεργάτες του, την προσπάθεια που κάνει τέσσερα χρόνια τώρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό: στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο, δίπλα στα προβλήματα του κάθε πολίτη, εκεί που άπαντες ήταν απόντες: Δημοτική εξουσία, αλλά και μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Πλατανιά.

Έβαζε θέματα θεσμικά, τοπικά αλλά και υπερτοπικά.
Έφερε στην επιφάνεια προβλήματα στοιβαγμένα χρόνια, χρόνια και χρονίζοντα.
Αξίζει -λοιπόν- τη μέγιστη δυνατή στήριξη και θα την έχει.

Δημήτρης Καλογεράκης

Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ
Τέως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κολυμβαρίου
Τέως αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης
Αναπληρωτής πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης

Τα σχόλια είναι κλειστά.