Χανιά: Οι φοιτητές μέσω των συλλόγων τους στέκονται αλληλέγγυοι στον απολυμένο συμφοιτητή τους!

Ημερομηνία:

Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για εργαζόμενο-φοιτητή που είχε συνδικαλιστική δράση και
κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η
επιχείρηση αυτή απέλυσε τον συμφοιτητή μας γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου-φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, από  καφετέρια στο Κουμ Καπί. Η απόλυση έγινε μια ημέρα μετά την παρέμβαση του σωματείου Επισιτισμού στον χώρο δουλειάς για να δηλώνεται ο εργαζόμενος τις πραγματικές  ώρες που εργάζεται.

Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για εργαζόμενο-φοιτητή που είχε συνδικαλιστική δράση και κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Η επιχείρηση αυτή απέλυσε τον συνάδελφο γιατί τόλμησε να διεκδικήσει τα αυτονόητα.   Θέλει προσωπικό που να μην αντιδράει, να μη μιλάει, να μην απεργεί! Αντίθετα θέλει εργαζόμενους που να ανέχονται την πίεση και την εντατικοποίηση της εργασίας αδιαμαρτύρητα για να βγάζει η εταιρεία το μέγιστο δυνατό κέρδος, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων που νομοθέτησαν ένα αντεργατικό πλαίσιο.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι εκδικητική! Στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον σκέφτεται να αντιδράσει! Δε θα περάσει! Κάτω τα χέρια από όποιον συνάδελφο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας! Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να σφαγιάζονται είναι βαθιά γελασμένοι. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη καθώς με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αποκαλύπτεται το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για την νέα γενιά που δουλεύει ταυτόχρονα με τις σπουδές για να ανταπεξέλθει στα έξοδα για την κατά τα άλλα “δημόσια” και “δωρεάν” Παιδεία. Εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου και του ΕΛΜΕΠΑ, αναγκάζονται να δουλέψουν στον κλάδο του Επισιτισμού για να μπορούν να μείνουν στην Πόλη μας και να σπουδάσουν. Οι εργαζόμενοι αυτοί χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία για να χτυπηθούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Αποτελεί πρόκληση να απολύεται εργαζόμενος-φοιτητής στην Πόλη μας μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Ανώτατης  Εκπαίδευσης.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς των Χανίων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Παρασκευή στις 6:30 μ.μ, με προσυγκέντρωση  έξω από το Βενιζέλιο Ωδείο.

Να ανακληθεί η  απόλυση και να επιστρέψει άμεσα ο συνάδελφος στη δουλειά!

 

Απόφαση φοιτητικών συλλόγων:

  • Ενιαίου ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης
  • ΦΣ Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης
  • ΦΣ ΕΛΜΕΠΑ Χανίων

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δολοφονία Λεβεντάκη: Η 45χρονη είχε πάρει 50.000...

Η αστυνομία εξετάζει τα πιθανά οικονομικά κίνητρα της δολοφονίας,...

Xανιά:Ολοκλήρωση διαδικασίας αδελφοποίησης του Δήμου Πλατανιά με...

Επαφές και συναντήσεις συνεργασίας στη Βερόνα» Αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά...

Δολοφονία Λεβεντάκη: Η 45χρονη είχε πάρει 50.000...

Η αστυνομία εξετάζει τα πιθανά οικονομικά κίνητρα της δολοφονίας,...

Xανιά:Ολοκλήρωση διαδικασίας αδελφοποίησης του Δήμου Πλατανιά με...

Επαφές και συναντήσεις συνεργασίας στη Βερόνα» Αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων – Πώς σταθεροποιούνται οι δόσεις για 100.000 πολίτες

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε σκάφος με 35 άτομα στον Κουδουμά

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην πολωνική τουριστική αγορά

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Τρεις καταδικαστικές αποφάσεις-σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας

Παραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή και του δικαιώματος...