Χανιά:Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Συμμετοχικό Εργαστήριο Horizon 2020 από τη Δημοτική Επιχείρηση «ΚΥΔΩΝ» Α.Ε.

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Συμμετοχικό Εργαστήριο για το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα (HORIZON) στο οποίο συμμετέχει η ΚΥΔΩΝ Α.Ε., με κύριο αντικείμενο τη διερεύνηση των αναγκών και το συμμετοχικό σχεδιασμό στην εφαρμογή λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η χρηματοδότηση απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρεμβάσεων φιλικών προς το περιβάλλον στο σταθμό αυτοκινήτων της ΚΥΔΩΝ ΑΕ, υπό τη μορφή εκτεταμένων κάθετων κήπων στις εξωτερικές όψεις καθώς και φυτεμένου δώματος στον περιβάλλοντα χώρο που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία τόσο του πάρκινγκ όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Μιχάλης Καλογριδάκης «η Δημοτική Επιχείρηση ΚΥΔΩΝ είναι η μοναδική στην Ελλάδα που συμμετέχει, με άλλους 19 εταίρους απ’ όλη την Ευρώπη, για να δημιουργηθεί μία πράσινη γωνιά, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Αυτή η πράσινη γωνιά, με κάθετους κήπους στο επάνω στο κτίριο, θα συνδράμει στη μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας στη συγκεκριμένη περιοχή και στην αναβάθμισή της, αισθητικά και περιβαλλοντικά».
Επισημαίνεται ότι, είναι η πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο που θα εφαρμοστούν κάθετοι κήποι σε τόσο μεγάλη έκταση όψεων.
Το έργο λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με τη συμμετοχή 19 εταίρων απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ ένθερμη ήταν και η συμμετοχή των κατοίκων, των χρηστών και των επαγγελματιών της περιοχής, στο πρώτο Συμμετοχικό Εργαστήρι.
Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου προβλέπεται έως το 2026.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Πλατανιά:Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής μας...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25ης Μαρτίου 1821» ΤΟΥ...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, για...

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την απώλεια...

Δήμος Πλατανιά:Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής μας...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25ης Μαρτίου 1821» ΤΟΥ...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, για...

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την απώλεια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Προβληματισμός και “βέλη” από την Ελένη Βατσινά

Έντονος προβληματισμός αλλά και δριμεία κριτική από την βουλευτή...

Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης και Προέδρου ΕΔΕΥΑ Γιώργη Μαρινάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ &ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΥΑ ΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ...

KKE:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Μέρα Νερού

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού βρίσκει περίπου 1,4 εκατομμύρια...

Σημαντικές βροχές στην Κρήτη

Ισχυρές και εκτεταμένες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη από την...