Χανιά:Παραχώρηση Ακινήτου Για Άρδευση Δυτικού Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Λύση στο πρόβλημα των παραγωγών του αβοκάντο στον Κάμπο του Δυτικού Αποκόρωνα: Διασφαλίστηκε η ασφαλής και απρόσκοπτη άρδευση της περιοχής

Στην τελική του ευθεία εισέρχεται το θέμα της επίλυσης του προβλήματος που υπήρχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την άρδευση του κάμπου του Δυτικού Αποκόρωνα, με νερό ποιοτικό και κατάλληλο για άρδευση των καλλιεργειών αβοκάντο που φιλοξενούνται σ’ εκείνες τις περιοχές.

Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, το πρωί της Τρίτης, 28/9/2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης και Δημάρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπέγραψαν το παραχωρητήριο [ιδιωτικό συμφωνητικό], υπό την παρουσία του Προέδρου του Τ.Ο.Ε.Β. Δυτικού Αποκόρωνα κ. Γιάννη Σπανουδάκη, προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο σημείο, να τοποθετηθεί μεταλλική δεξαμενή, για την ασφαλή και απρόσκοπτη άρδευση της περιοχής.

«Για μια ακόμη φορά, ο Ο.Α.Κ. πιστός στις αρχές του για την βελτιστοποίηση των Αναπτυξιακών υποδομών της Κρήτης , με μεγάλες αλλά και μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις, αναλαμβάνει την δημιουργία και λειτουργία μιας νέας σημαντικής για την οικονομική ζωή – της εν λόγω περιοχής – εγκατάστασης. Ένα δίκαιο αίτημα των παραγωγών αβοκάντο στον Δυτικό Αποκόρωνα, με την σωστή καθοδήγηση και με το πνεύμα συνεργασίας που διέπει τις εμπλεκόμενες πλευρές, ικανοποιήθηκε και σύντομα, η περιοχή αυτή, θα μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες της, με τρόπο υποδειγματικό», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Η ορθά αρδευόμενη καλλιέργεια αβοκάντο και η δυνατότητα επέκτασής της, έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ότι θα εκτοξεύσει την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα κρατήσει τους νέους μας στον τόπο τους. Η σημερινή συμφωνία, ανοίγει το δρόμο, έχοντας ως δημοτική αρχή διασφαλίσει του ευνοϊκότερους όρους για να συμβεί αυτό», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Τόσο ο κ. Παπαδογιάννης, όσο και ο κ. Κουκιανάκης, ευχαρίστησαν τον ιδιοκτήτη της έκτασης που παραχωρήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «με την πρωτοβουλία του, επιλύεται ένα βασικό πρόβλημα της εν λόγω περιοχής».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Για 1η φορά στην Ελλάδα, τo Fauchon...

Εισάγοντας την παριζιάνικη φινέτσα στην καρδιά των Χανίων και...

Χανιά:Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου για τα...

𝚫𝚼𝚴𝚨𝚳𝚰𝚱𝚮 𝚷𝚨𝚸𝚬𝚳𝚩𝚨𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚼 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼-𝚺𝚬𝚲𝚰𝚴𝚶𝚼 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚨 𝚷𝚸𝚶𝚩𝚲𝚮𝚳𝚨𝚻𝚨 𝚻𝛀𝚴...

Χανιά:Για 1η φορά στην Ελλάδα, τo Fauchon...

Εισάγοντας την παριζιάνικη φινέτσα στην καρδιά των Χανίων και...

Χανιά:Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου για τα...

𝚫𝚼𝚴𝚨𝚳𝚰𝚱𝚮 𝚷𝚨𝚸𝚬𝚳𝚩𝚨𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚼 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼-𝚺𝚬𝚲𝚰𝚴𝚶𝚼 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚨 𝚷𝚸𝚶𝚩𝚲𝚮𝚳𝚨𝚻𝚨 𝚻𝛀𝚴...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Για 1η φορά στην Ελλάδα, τo Fauchon Café Pâtisserie κάνει την εμφάνισή του στο Hilton Chania Old Town Resort & Spa

Εισάγοντας την παριζιάνικη φινέτσα στην καρδιά των Χανίων και...

Λασίθι:«1ο Adventure Fest» 25 και 26 Απριλίου 2026 στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Μια διοργάνωση που στοχεύει να φέρει κοντά σε περιοχές...

Χανιά:Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου για τα προβλήματα των Ορεινών Περιοχών

𝚫𝚼𝚴𝚨𝚳𝚰𝚱𝚮 𝚷𝚨𝚸𝚬𝚳𝚩𝚨𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚼 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼-𝚺𝚬𝚲𝚰𝚴𝚶𝚼 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚨 𝚷𝚸𝚶𝚩𝚲𝚮𝚳𝚨𝚻𝚨 𝚻𝛀𝚴...