Χανιά: Παραδόθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία

Συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ που διοργάνωσε η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” εορτάζοντας τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της

Χανιά: Παραδόθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία . Συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ που διοργάνωσε η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” …

Εκδήλωση για την απόδοση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα είκοσι σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαθητικού ρεπορτάζ που διοργάνωσε η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” εορτάζοντας τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της, πραγματοποιήθηκε  σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων.

Εισαγωγικά ο Γιάννης Γαρεδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη στις παρεμβάσεις που κάνουν κατά καιρούς τα «Χανιώτικα Νέα» και το «Μουσείο Τυπογραφίας» στο χώρο της Παιδείας, του Πολιτισμού και των εκδόσεων. Αναφέρθηκε δε στην πρωτοβουλία του διαγωνισμού με τον οποίο πέρα από την αυτονόητη εμπειρία της δημοσιογραφικής προσέγγισης των γεγονότων και των τοπικών θεμάτων, στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι, αναγνωρίζοντας το ρόλο και την παρουσία τους ως ενεργοί πολίτες στην κοινωνία.

Τους υπολογιστές παρέδωσαν στους εκπροσώπους των σχολείων και τους μαθητές, τόσο ο οικοδεσπότης όσο και ο Περιφερειάρχης  Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κάνοντας πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει στα σχολεία κατά την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου του 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Μιχάλης Μεϊμάρης, ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό́ και Καποδιστριακό́ Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος Δ.Σ. Ινστιτούτου Τεχνολογιών της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση UNESCO, με θέμα “Επιθυμία και ανθεκτικότητα: Πώς οι αποτυχίες στρώνουν τον δρόμο για την επιτυχία”. Ο καθηγητής, μιλώντας με βάση τα προσωπικά του βιώματα, επεσήμανε πως είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τις αποτυχίες μας διότι αποτελούν την αφετηρία και κίνητρο για τις επιτυχίες που καταγράφει κάθε άνθρωπος στη ζωή του. 

Ο Περιφερειάρχης μίλησε με θερμά λόγια για το έργο και την προσφορά στην τοπική κοινωνία της εφημερίδας και συνεχάρη τον κ. Γαρεδάκη για την διαχρονική παρουσία και προσφορά του ίδιου και της εφημερίδας για τα Χανιά και την Κρήτη. Απευθυνόμενος προς τους μαθητές κα τις μαθήτριες που είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο εξέφρασε τις ευχές του για πρόοδο και επιτυχίες ενώ εξαιτίας του ρεπορτάζ των μαθητών για το παλιό σχολείο του οικισμού της Αγίας Τριάδας, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης, αν δοθεί ώριμη μελέτη, θα χρηματοδοτήσει το έργο για να δημιουργηθεί ένας χώρος για τον πολιτισμό και την παιδεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί έργο ύψους 2,6 εκ. ευρώ Περιφερειακό Πρόγραμμα έργων, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του νησιού για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού για όλα τα σχολεία της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητικές ομάδες έκαναν μία σύντομη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πυκνή σε νοήματα παρουσίαση, σχετικά με τον αντίκτυπο που είχε η δημοσίευση του ρεπορτάζ τους ή το κατά πόσο η ενασχόληση με την δημοσιογραφία άλλαξε τη δική τους οπτική, με τα περισσότερα παιδιά να μιλούν με πολύ θετικό τρόπο για την εμπειρία και να τονίζουν πως τους έκανε να αναδείξουν τοπικά θέματα και να νιώσουν ευαισθητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός με θέμα “Τύπος, Παιδεία και Τοπική Κοινωνία” πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 211 μαθητών από είκοσι σχολεία του νομού Χανίων, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Εφημερίδας Παρασκευάς Περάκης, στόχος είναι να καταστεί θεσμός και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται την φετινή άνοιξη η ανακοίνωση του νέου διαγωνισμού, τονίζοντας πως ο προηγούμενος διαγωνισμός εντυπωσίασε, συγκέντρωσε πολλά θετικά σχόλια και τα ρεπορτάζ που έγιναν δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα απ’ όσα γράφονται στις εφημερίδες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο καθηγητής Αντώνης Κανάκης καθώς και εκπαιδευτικοί και μαθητές των βραβευθέντων σχολείων.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

 

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0eGDZLe8GcAbzM

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.