Χανιά:Παραδόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων η μελέτη διαμόρφωσης του κόμβου Σούδας, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Στην παράδοση της ολοκληρωμένης μελέτης που αφορά στη διαμόρφωση του κόμβου Σούδας, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, προχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Τσουπάκη και τον Προϊστάμενο Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας Χανίων, Περικλή Βακάλη.

Η μελέτη για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και αφορά σε ένα σύμπλεγμα παρεμβάσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών και κατασκευή κατάλληλα διαμορφωμένων νησίδων σε επιμέρους σημεία, για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.

Επιπλέον, υπάρχει μία ξεχωριστή ανάθεση από τον Δήμο σε έναν εξειδικευμένο συγκοινωνιολόγο, για να επιλύσει επιμέρους ζητήματα μετά από αιτήματα πολιτών για να διεκπεραιωθεί συνολικά η μελέτη για την κατασκευή του έργου.

Η δημοπράτηση θα γίνει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η οποία έχει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στη σπουδαία δουλειά που έγινε από την υπηρεσία του Δήμου, γι΄αυτό το «έργο πνοής, που βελτιώνει την ασφάλεια των οδηγών σε αυτή την πύλη εισόδου για την πόλη των Χανίων», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Με την παράδοση της μελέτης, δίνεται απάντηση για τα ζητήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας του δρόμου, αλλά και της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής. Πλέον, το μόνο που μένει, μετά και την τελική εξέταση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι η ένταξη στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ξεκινήσει η υλοποίησή του», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι «με χαρά αποδεχτήκαμε την μελέτη που εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και την περιμέναμε αρκετό καιρό, καθώς λύνει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στην περιοχή. Η οργάνωση της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο», σημείωσε ο κ. Καλογερής και δήλωσε σίγουρος ότι θα βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για ένα τόσο επιτακτικό έργο.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, συμπλήρωσε πως αποτελεί ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων για τον κόσμο της Σούδας και των Χανίων γενικότερα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας στους εμπλεκόμενους φορείς.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βιωματική δράση για τον Παγκόσμιο Μήνα της...

Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα της νόσου Alzheimer, το...

Σοκ στα Χανιά: Στο νοσοκομείο βρέφος 17...

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την άμεση εισαγωγή του στη...

Βιωματική δράση για τον Παγκόσμιο Μήνα της...

Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα της νόσου Alzheimer, το...

Σοκ στα Χανιά: Στο νοσοκομείο βρέφος 17...

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την άμεση εισαγωγή του στη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

13 – 14 Σεπτεμβρίου 2026 Ιεροπρεπώς και σεμνοπρεπώς εορτάσθηκε η...

Ρέθυμνο:Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αριστείδου στη Φάρμα Λαδάκη

12 Σεπτεμβρίου 2026 Με πάνδημη συμμετοχή και μέσα σε κλίμα...