Χανιά:Παράταση Υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις αλιέων λόγω covid 19.

Ημερομηνία:

Παράταση Υποβολής αιτήσεων για ένταξη στην Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 για αποζημιώσεις αλιέων λόγω covid 19.

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους ότι τροποποιήθηκε η 2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ (δ) ΤΟΥ ΜΕΤΡOΥ 3.1.9: «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19», της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, η οποία αφορά αλιείς.

Νέα Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων στο
Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων
(ΠΣΚΕ) ορίζεται η : 30.9.2021 & ώρα 14.00

Οι δυνητικοί Δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, για τους επαγγελματίες Αλιείς, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται για την προσωρινή παύση που πραγματοποιείται ως συνέπεια της έξαρσης της νόσου COVID-19:

α) Μεταξύ 16ης Οκτωβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020, για τα σκάφη, τα οποία, έως και την 15η Οκτωβρίου 2020, έφεραν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS) και δεν εξάντλησαν το επιλέξιμο χρονικό όριο των 90 ημερών παύσης της αλιευτικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 1990/23.09.2020 Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης.

β) Μεταξύ 1 ης Μαρτίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020 για τα σκάφη, τα οποία, έως και την 15η Οκτωβρίου 2020, δεν έφεραν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS), αποκλειστικά και μόνο λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν σχετική υποχρέωση.

Η χορηγούμενη στήριξη δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 90 ημέρες αθροιστικά για τη χρονική περίοδο από 1ης Μαρτίου έως 31ης Δεκεμβρίου 2020, για κάθε σκάφος.

 Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων της Δράσης (δ) του Μέτρου 3.1.9 – «Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19», είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών, τα σκάφη των οποίων είναι νηολογημένα ή λεμβολογημένα /εγγεγραμμένα σε ΒΕΜΣ ως ενεργά σκάφη, φέρουν Δορυφορική Συσκευή Αυτόματου Εντοπισμού Σκάφους (VMS) ή ημερολόγιο γέφυρας όσοι δεν έχουν την υποχρέωση εγκατάστασης VMS, και έχουν ασκήσει αλιευτική δραστηριότητα στη θάλασσα για τουλάχιστον εκατόν είκοσι (120) ημέρες, κατά τη διάρκεια των δύο (2) ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Η «πανοραμική» εικόνα του Δεκαπενταύγουστου στη...

Το Πάσχα του καλοκαιριού, η Παναγιά προστάτιδα, ο σεβασμός...

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει ολόψυχα την ποδοσφαιρική...

Χανιά: Η «πανοραμική» εικόνα του Δεκαπενταύγουστου στη...

Το Πάσχα του καλοκαιριού, η Παναγιά προστάτιδα, ο σεβασμός...

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει ολόψυχα την ποδοσφαιρική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

To Ηράκλειο τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Να κρατήσουμε από τη μεγάλη αυτή γιορτή...

Πέθανε ο Στέφανος Μάνος

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην υπουργός και...

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα 15 Αυγούστου – Τα ονόματα που γιορτάζουν

Σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου Στις...

15 Αυγούστου τιμούμε την Κοίμηση και μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου και μητέρας πάντων ημών.

Η μεγαλύτερη Θεομητορική εορτή είναι η του 15αύγουστου. Τιμάται...