Χανιά:Παρέμβαση του Δημάρχου Δήμου Πλατανιά για την καταχρηστική διάταξη παρακράτησης 20% του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, υπέρ του Δημοσίου

Ημερομηνία:

«Παρέμβαση του Δημάρχου Δήμου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη σχετικά με την καταχρηστική διάταξη παρακράτησης 20% του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, υπέρ του Δημοσίου»

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης, με αφορμή την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου σε πρόσφατο νόμο, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την παρακράτηση του 20% επί του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και των ακαθάριστων εσόδων.
Όπως διαπιστώνεται στο νέο φορολογικό σχέδιο και στο άρθρο 2 της με αρ. απόφασης 1209 (ΦΕΚ 7332/22-12-2023/Β’τεύχος) από τα έσοδα του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 339/1976 (Α’ 136) τα οποία αποδίδονται στους δήμους, παρακρατείται ως δαπάνη βεβαίωσης και είσπραξης ποσοστό 20%, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής η ειδικής διάταξης και αποδίδεται στον κρατικό προϋπολογισμό!
Η παραπάνω τροποποίηση είναι καταχρηστική και πλήττει τα έσοδα των Δήμων αφού χωρίς ίχνος ανταποδοτικότητας υπηρεσιών από την ΑΑΔΕ, σφετερίζεται μέρος των εσόδων που ανήκουν στους Δήμους και στις υπηρεσίες που αυτοί προσφέρουν. Οφείλουν όλοι οι Δήμοι και οι Δημοτικές Αρχές να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε πλήττει τα συμφέροντα τόσο των δημοτών όσο και των Δήμων και μειώνουν την ήδη «ισχνή» οικονομική κατάσταση των Δήμων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Εκλογές Δικηγόρων – Στον β’ γύρο...

Στον δεύτερο γύρο θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του...

Χανιά:Πρόγραμμα Εορτασμού της 112ης Επετείου της Ένωσης...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 112ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ...

Κρήτη: Εκλογές Δικηγόρων – Στον β’ γύρο...

Στον δεύτερο γύρο θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του...

Χανιά:Πρόγραμμα Εορτασμού της 112ης Επετείου της Ένωσης...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 112ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των ΜΑΤ με τα Μπλόκα των Αγροτών

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....

1 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 526 νέες διαγνώσεις HIV...

1 Δεκεμβρίου : 112 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Την 1η Δεκεμβρίου του 1913 η Κρήτη ενσωματώθηκε και...