Χανιά: Με παρέμβαση Πολάκη προγραμματίστηκε χειρουργείο νεογνού

Ημερομηνία:

Να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση σε νεογνό που νοσηλεύεται στην ΜΕΝ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, κατάφερε μετά από παρέμβαση του από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Παύλος Πολάκης

Ο Χανιώτης βουλευτής, έθεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προ των ευθυνών της, ασκώντας της σκληρή κριτική και κάνοντας λόγο για αποτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πολιτικής της κυβέρνησης. Μισή ώρα μετά την ομιλία του κ. Παύλου Πολάκη, το χειρουργείο ορίστηκε για την επόμενη Τετάρτη, με τον ίδιο πάντως να τονίζει αργότερα σε ανάρτηση του, ότι «η προϊούσα αποσάθρωση του Δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Βορίδη-Γεωργιάδη παραμένει»!

Το νεογέννητο παιδί ζευγαριού μεταναστών, μεταφέρθηκε αρχικά από τα Χανιά στο Ηράκλειο και εν συνεχεία από το Ηράκλειο στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Το βρέφος γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου με ατρησία οισοφάγου, ωστόσο μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όπως έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, δεν είχε χειρουργηθεί. «Μιλάμε για τέκνο νόμιμων μεταναστών, με ΑΜΚΑ, δεκατέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, δουλεύουν στα θερμοκήπια της Κουντούρας και ενημερώθηκαν ότι το παιδί τους θα χειρουργηθεί 20 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι η αποτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό είναι η αποτυχία της πολιτικής σας», τόνισε ο κ. Παύλος Πολάκης.

Ο Χανιώτης βουλευτής κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ κάλεσε την πολιτική ηγεσία να δώσει λύση για το νεογνό, πριν από τη λήξη της συνεδρίασης. «Ότι και να είναι, την ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει ένα νεογνό με ατρησία οισοφάγου που έχει γεννηθεί 7 Νοεμβρίου, σήμερα να μην έχει χειρουργηθεί. Όσοι είναι γιατροί, καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης προσθέτοντας πως «είτε οφείλεται σε απουσία αναισθησιολόγων, είτε σε έλλειψη προσωπικού , όποιος επιτρέπει να συμβαίνει αυτό και δεν το λύσει μέχρι να τελειώσει η συνεδρίαση, έχει πλήρη την ευθύνη».

Υποβίβασαν το Κέντρο Υγείας Σφακίων σε άγονο κατηγορίας Β

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις προκαλεί ο υποβιβασμός του Κέντρου Υγείας Σφακίων σε άγονο κατηγορίας Β, όταν το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας χαρακτηρίζεται άγονο κατηγορίας Α. Για απόφαση ντροπής μιλά η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας που οργανώνει κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη στις έντεκα και μισή το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. στην Χώρα Σφακίων.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σφακίων κ. Γιάννης Κατσικογιάννης σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καυτηριάζει την στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας απέναντι στο αίτημα των γιατρών να λάβουν την αύξηση που δικαιούνται. «Διεκδικήσαμε το άγονο Α, διότι το ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, όχι για να χρεωσουμε τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 600 ευρώ παραπάνω μηνιαίως και οι τρεις μαζί, αλλά μήπως κάποια στιγμή γίνουμε τέσσερις!!!Δεν πειράζει όμως. Εξοικονομήθηκαν τα 600 ευρώ για να γίνει άγονο το Γ. Ν Καλαμάτας. Τουλάχιστον δεν πήγαν χαμένα!», σημειώνει στην ανάρτηση του ο κ. Κατσικογιάννης.

Ο κ. Παύλος Πολάκης στο περιθώριο της ομιλίας του στη Βουλή, κατέθεσε έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται ότι το ΚΥ Σφακίων ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ στα άγονα Α και το προσωπικό λάμβανε τα τότε προβλεπόμενα επιδόματα. Ο βουλευτής Χανίων μάλιστα , επανήλθε αργότερα στο θέμα, με νεότερη ανάρτηση του, καλώντας την Ντόρα Μπακογιάννη και την Σέβη Βολουδάκη να πάρουν θέση.neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κρήτη το «ιπτάμενο φρούριο» των ΗΠΑ:...

Στη βάση της Σούδας προσγειώθηκε ένα Boeing E-4B «Nightwatch»...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ...

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της...

Στην Κρήτη το «ιπτάμενο φρούριο» των ΗΠΑ:...

Στη βάση της Σούδας προσγειώθηκε ένα Boeing E-4B «Nightwatch»...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ...

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η σιωπηλή επίδραση του περιβάλλοντος στα γονίδιά μας

Οι καθημερινές μας συνήθειες και οι περιβαλλοντικές εκθέσεις φαίνεται...

450 Tour Operators από περισσότερες από 30 χώρες της Ασίας και της Αφρικής γνώρισαν την Κρήτη

Επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες όπως το Βιετνάμ, η...

Σπίτια με κοινωνικό μίσθωμα: Ποιοι δικαιούνται τις νέες κατοικίες σε στρατόπεδα και δημόσια ακίνητα

Στην πρώτη Εθνική Στρατηγική για τη Στεγαστική Πολιτική, στην...

Υπόθεση “ροζ κοκαϊνης”: Στη φυλακή και οι δύο συλληφθέντες

Αστυνομικοί της Δίωξης είχαν ακινητοποιήσει με κινηματογραφικό τρόπο επί...