Χανιά:Περιοδεία Κλιμακίου ΚΚΕ στο Λόφο Καστέλι

Τον χώρο της 5ης Μεραρχίας στον Λόφο Καστέλλι επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη μέλος της Ε.Π. Κρήτης, βουλευτή του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, τον οποίο βρήκε κλειστό από την εταιρία που έχει νοικιαστεί, με ισχυρή αστυνομική δύναμη και κάλυψη της εισόδου με λαμαρίνες, ώστε να μην είναι δυνατή ούτε καν η οπτική επαφή.

Από τον Μ. Συντυχάκη αναδείχθηκε η επιλογή διαχρονικά των κυβερνήσεων της εγκατάλειψης και απαξίωσης των συγκεκριμένων χώρων, ώστε να οδηγηθούν σήμερα στο ξεπούλημά τους, αντί να αξιοποιηθούν με ευθύνη του κράτους για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας και συνολικά του λαού των Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, το ιστορικό κτίριο της 5ης Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλλι, (V Μεραρχία, Στρατώνες, Παλαιές Φυλακές) προορίζεται να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχειακή- τουριστική μονάδα, μέσω της σύμβασης της «Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης» (ΕΑΔΙΠ) και συγκεκριμένου επενδυτή. Το κτιριακό συγκρότημα στο Λόφο Καστέλι έμεινε αναξιοποίητο, εγκαταλελειμμένο, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του και μάλιστα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος επιστρατεύτηκαν ακόμα και ΜΑΤ για τη βίαιη εκκένωσή του, γεγονός που καταδικάστηκε από το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε πως το Κόμμα θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του μέσα και έξω από τη Βουλή,

• Για να ακυρωθεί τώρα η σύμβαση ανάμεσα στην ΕΑΔΙΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης και τη μισθώτρια εταιρεία για το Κτιριακό Συγκρότημα στο Λόφο Καστέλλι Χανίων. Να αντιμετωπιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλες οι συνέπειες της ακύρωσης της συμφωνίας.
• Να συντηρηθεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα, με ευθύνη της κυβέρνησης και κρατική χρηματοδότηση, το Κτιριακό Συγκρότημα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλλι Χανίων, ώστε να αξιοποιηθεί για τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού των Χανίων.
• Να καλυφτούν ολοκληρωμένα οι ανάγκες όσων ανθρώπων έβρισκαν καταφύγιο στο κτίριο της παλιάς Πρυτανείας και με ευθύνη κυβέρνησης και δημοτικής αρχής να εξασφαλιστούν οργανωμένες δομές φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων.
• Να εξασφαλιστεί η συντήρηση και η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των υπόλοιπων κτιρίων που έχει στην ιδιοκτησία του το Πολυτεχνείο Κρήτης (όπως το κτίριο του Παπαδόπετρου, της Γαλλικής Σχολής, του κολυμβητηρίου, κτλ) και η αξιοποίησή τους προς όφελος του πραγματικού τους ιδιοκτήτη: των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού των Χανίων, με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.