Χανιά:Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΔΙΣΑ

Κλιμάκιο τη ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης, πραγματοποίησε περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμη ο Αλέκος Μαρινάκης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και ο Δημήτρης Ανθούσης, δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

Συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, με τους οποίους συζητήθηκαν τόσο τα ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας τους, το καθεστώς των εργαζομένων δύο ταχυτήτων, καθώς οι μισοί περίπου εργαζόμενοι είναι εργολαβικοί, όσο και τα συνολικότερα ζητήματα στο φόντο και του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο να ανατρέψει εργατικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις και να βάλει εμπόδια στην ίδια την οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Επίσης, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τη Διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ, με επικεφαλής τον κ. Μ. Τσουπάκη, Πρόεδρο της επιχείρησης και Αντιδήμαρχο στο Δήμο Χανίων, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία, τον ρόλο και τη λειτουργία της επιχείρησης, αλλά και για την κατασκευή νέου κυττάρου εναπόθεσης.

Το κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων διαπίστωσε για ακόμη μία φορά τον συνεχώς αναπτυσσόμενο και πρωτοπόρο ρόλο που διαδραματίσει η ΔΕΔΙΣΑ, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και την ανάπτυξη και δραστηριότητα της επιχείρησης σε μια σειρά τομείς, όπως η ανακύκλωση, η επεξεργασία και η διαλογή απορριμμάτων.
Υπογραμμίστηκε, από τον Μ. Συντυχάκη, η αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική επιλογή επιβολής ΦΠΑ στις συμβάσεις της διαδημοτικής επιχείρησης, επειδή με αυτόν τρόπο θα μετακυληθεί έμμεσα ακόμα ένα χαράτσι στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας και θα φέρει σε δύσκολή οικονομική θέση τη βιωσιμότητα της ίδιας της ΔΕΔΙΣΑ.

Το κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων καταδίκασε το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο, που ουσιαστικά απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις, οι οποίες είναι αναγκαίες για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών και έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη στον ίδιο χώρο εργαζομένων δύο ταχυτήτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά τους.

Η αντιπροσωπεία της ΤΕ Χανίων διαβεβαίωσε, πως για όλα αυτά τα ζητήματα, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα, σε μια σειρά παρεμβάσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.