Χανιά: Περίπου 4.000 μοναδικά και αυθεντικά εκθέματα στο Ελληνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου

Ημερομηνία:

Το Μουσείο της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου Χανίων και αποτελεί το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα για την «επίσημη» αγαπημένη των Ελλήνων.

Στο μουσείο αυτό, αποτέλεσμα της δράσης του Συλλόγου των Φίλων της Εθνικής, Γαλανόλευκος Φάρος, ζωντανεύει η ιστορία της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου με εκατοντάδες αντικείμενα σχετικά με την Εθνική. Υπάρχουν φανέλες, μπάλες από σπουδαία ματς, αλλά ανάμεσα τους δεσπόζει το αντίγραφο του κυπέλλου Ευρώπης που κατέκτησε η Ελλάδα το 2004 στην Πορτογαλία.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει όλη την ιστορία της Εθνικής μας, με περίπου 4.000 εκθέματα και 400 φανέλες εθνικών ομάδων, που δεν θα βρει αλλού, καθώς το μουσείο είναι το μοναδικό στο είδος του. Φανέλες, πανό, κασκόλ, παπούτσια, βιβλία, σπάνιες υπογραφές και βέβαια το “τιμημένο” του 2004… όλα αφιερωμένα στον ανώνυμο φίλαθλο της Εθνικής μας που ακολουθεί παντού την γαλανόλευκη.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδος “Γαλανόλευκος Φάρος”, με μεγάλη προσπάθεια, έχει καταφέρει αυτά τα 16 χρόνια να συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό από εκθέματα και να δημιουργήσει στα Χανιά, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Μουσείο της Εθνικής ποδοσφαίρου.

Το μουσείο βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, στην οδό Τσουδερών, αρ. 40 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο πρόεδρος του μουσείου, Νίκος Φλέκκας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για το μουσείο που φτιάχτηκε με μεράκι.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Πλατανιά:Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο...

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Παραδοσιακών...

14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων «Διάλογοι μέσα...

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ «Διάλογοι μέσα στον χρόνο» Από τις...

Δήμος Πλατανιά:Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο...

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Παραδοσιακών...

14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων «Διάλογοι μέσα...

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ «Διάλογοι μέσα στον χρόνο» Από τις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

17 Ιουλίου:Αγία Μαρίνα η παιδούλα που νίκησε τον διάβολο

Η Αγία Μαρίνα η μεγαλομάρτυρας του Χριστού γεννήθηκε σε...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Παρασκευή 17 Ιουλίου – Αναλυτικά περιοχές και ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 17 Ιουλίου...