Χανιά:Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) από τη ΡΑΑΕΥ

Ημερομηνία:

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] έλαβε την επίσημη πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η αξιολόγηση -που διενεργήθηκε για πρώτη φορά και θα επαναλαμβάνεται ετησίως- πραγματοποιήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) στο πλαίσιο του Νόμου 5037/2023 και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΣΔΥΥ/53924/460, για τη διαπίστωση της διαχειριστικής ικανότητας των Φo.Δ.Σ.Α. της χώρας, με σκοπό να θεωρηθούν επαρκείς ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, αξιολογώντας τη διοικητική, διαχειριστική, επιχειρησιακή και τεχνική επάρκεια των Φο.Δ.Σ.Α. σύμφωνα με τις διεθνείς καλές πρακτικές, καθώς και τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα τους.

Έως σήμερα, κατά τον πρώτο κύκλο αξιολόγησης έχουν πιστοποιηθεί επτά (7) από τους δεκατέσσερις (14) συνολικά Φο.Δ.Σ.Α. της χώρας.

Οι Φο.Δ.Σ.Α. που δεν πιστοποιήθηκαν για τη διαχειριστική τους ικανότητα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εντός τριμήνου τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνται για την επάρκεια των υπηρεσιών τους.

Η πιστοποίηση αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΚΑ) 2021 – 2027.

Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της αφοσίωσης της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης στερεών αποβλήτων και στη συμμόρφωση με διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Επιπλέον, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και την τοπική κοινωνία, καθώς αναδεικνύει τη συστηματική δουλειά και τον προσανατολισμό στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) δεσμεύεται να συνεχίσει να ακολουθεί τις εξελίξεις στη διαχείριση αποβλήτων, επενδύοντας στις υποδομές της, στο προσωπικό της και στην υλοποίηση στοχευμένων και ουσιαστικών δράσεων, ώστε να επιτυγχάνει τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ) και να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα –...

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων:...

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα –...

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων: Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

Eurovision 2027: Η Ολλανδία αποσύρεται από τον διαγωνισμό λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ

Η Ολλανδία είχε ανακοινώσει από τον Αύγουστο την πρόθεσή...

Πόθεν έσχες: Σταθερά στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία – Τι ισχύει από φέτος

Το πόθεν έσχες αποκτά έτσι για πρώτη φορά μια...