Χανιά:Ποδηλατικός γύρος 200 χλμ. στη μνήμη του Νικόλα Μπιτσάκη

Ημερομηνία:

Ποδηλατικός γύρος 200 χλμ. στη μνήμη του Νικόλα Μπιτσάκη, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων – Το Σάββατο 22/4

Για πρώτη φορά διοργανώνεται στα Χανιά το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 ένα ποδηλατικό αθλητικό γεγονός, brevet απόστασης 200 km, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων, υπό την εποπτεία της Λέσχης Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece, φορέα διαχείρισης των brevet στην Ελλάδα.
Όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, από τους διοργανωτές, το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός φέρει τη διακριτική ονομασία «Μπιτσάκης Νικόλαος» και διοργανώνεται στη μνήμη του αδικοχαμένου διακεκριμένου αθλητή της ποδηλατικής ομάδας, ΤΑΛΩΣ Χανίων, η απώλεια του οποίου πριν από έναν χρόνο σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων.
«Πρόκειται για έναν ποδηλατικό γύρο, ώστε να γνωρίσουμε εγκάρσια τα Χανιά μας, έναν αγώνα brevet. Βέβαια, δεν θα θέλαμε ο γύρος να είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου Μπιτσάκη, αλλά να είναι μία άλλη διοργάνωση, που να μας προσφέρει χαρά. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ποιοτικό παιδί, που ήταν εν ζωή ο Νίκος Μπιτσάκης και την αθλητική του αξία», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, Στέλιος Μιχαηλάκης. Ο κ. Μιχαηλάκης πρόσθεσε ότι η διαδρομή θα ξεκινήσει το Σάββατο, στις 7.30 το πρωί, από το λιμάνι της Σούδας, ποδηλατώντας περίπου 200 χιλιόμετρα εγκάρσια στον μισό Νομό. «Στην Κάνδανο θα προσφερθεί μία πολύ όμορφη φιλοξενία στους συμμετέχοντες, ενώ η διαδρομή θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στο Καστέλι Κισσάμου», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Μιχαηλάκης.
«Για πρώτη φορά διοργανώνεται στα Χανιά ένα τέτοιο ποδηλατικό γεγονός, που αφορά στον ποδηλατικό τουρισμό και θα μας δώσει την ευκαιρία να περάσουμε από το μεγαλύτερο μέρος του Νομού, προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου, Νίκου Μπιτσάκη», τόνισε από την πλευρά του εκ μέρους των διοργανωτών, ο Γιώργος Φουσκιτάκης. Μάλιστα, ο κ. Φουσκιτάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Χανίων για τη συνεργασία, τους χορηγούς, καθώς και όλους όσους στήριξαν τη διοργάνωση.
Όπως γνωστοποίησε επίσης εκ μέρους των διοργανωτών ο Ηλίας Εσκαντάρ, οι συμμετοχές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν συνολικά τις διακόσιες από ποδηλάτες εντός και εκτός Κρήτης. «Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και να τιμήσουμε τη μνήμη του Νίκου Μπιτσάκη», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Εσκαντάρ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο brevet είναι διαθέσιμες στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.brevets.gr/brevets/πρόγραμμα/59-brevets-2023/125-brevets-2023.html
https://www.openrunner.com/route-details/15786540

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: «Τσουχτερά» πρόστιμα 3.000 ευρώ από την...

Δύο διοικητικά πρόστιμα επέβαλαν στις 18 Μαΐου 2026, οι αρμόδιες...

Βενιζέλια Χανιά 2026 στο Εθνικό Στάδιο...

Την Κυριακή 31 Μαϊου 2026 θα διεξαχθεί στο Εθνικό...

Κρήτη: «Τσουχτερά» πρόστιμα 3.000 ευρώ από την...

Δύο διοικητικά πρόστιμα επέβαλαν στις 18 Μαΐου 2026, οι αρμόδιες...

Βενιζέλια Χανιά 2026 στο Εθνικό Στάδιο...

Την Κυριακή 31 Μαϊου 2026 θα διεξαχθεί στο Εθνικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για τη στρατηγική επέκτασή της στην Ελλάδα

Έρχονται δύο ακόμα Hilton σε Ρέθυμνο και Γεωργιούπολη. Την Κρήτη...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία τυριά του κόσμου

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

«Ως εδώ» με τον ΒΟΑΚ: «Καταπέλτης» οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης προς τον Χρήστο Δήμα!

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο...