Χανιά:Πρώτη Ομάδα Κηπουρών Τοπίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Άρχισε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τα κρατίδια της Γερμανίας Rheinland-Pfalz, Saarland και Nordrhein-Westfalen και τις αντίστοιχες Επαγγελματικές Σχολές (Επαγγελματική Σχολή Επεξεργασίας της Πέτρας και Κηπουρών του Τοπίου Deula και Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού κ.ά.), υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτών τους Alexander Kreisel, Michael Hemmes, κ.ά.
Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άσκηση των σπουδαστών στη χρήση της πέτρας, δημιουργώντας ψηφιδωτά και μονοπάτια και γέφυρες εμπνευσμένα τόσο από την κρητική παραδοσιακή τέχνη, όσο και από τα σύμβολα της χριστιανικής παράδοσης και εντάσσεται στην πρακτική άσκηση του τελευταίου έτους σπουδών τους.
Οι σπουδαστές συνεχίζουν το έργο τους στην ΟΑΚ, με απαρχή το 1996 μέχρι σήμερα ανελλιπώς, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Eckhart Boy. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης και να επισκεφθούν την ενδοχώρα, Ιερούς Ναούς, Μουσεία και αξιοθέατα της περιοχής.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του Ιδρύματος καλωσορίζουν και ευχαριστούν την προσφορά των σπουδαστών.
Η εκμάθηση νέων επαγγελμάτων, μέσω του «Εργαστηρίου Εκμάθησης χρήσης της πέτρας» είναι, όπως επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, μία «μερακλίδικη μαστοριά και είναι κρίμα που στην Κρήτη, οι τεχνικές και η εμπειρία της παραδοσιακής λιθοδομής ζει στα χέρια ολίγων μαστόρων».
Οι ενδιαφερόμενοι, που θέλουν να δουν και να λάβουν πληροφορίες για το Πρόγραμμα, μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία της ΟΑΚ και στο τηλέφωνο: 2824022245 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: oac@oac.gr, κ. Ευάγγελο Βεργανελάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.