Χανιά: Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Ναύσταθμο Κρήτης από την Επιτροπή Ειρήνης

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, μαζικών φορέων και εργατικών σωματείων, σήμερα στις 18:30, θα καταθέσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Ναύσταθμο Κρήτης, για να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και την ανάληψη της διοίκησης των πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας.
Σε μια περίοδο που τα γεγονότα μαρτυρούν ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία, στη Γάζα, στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού πυροδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις, οι αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ -συνεπικουρούμενη από όλο το φάσμα του ευρωατλαντικού πολιτικού «μπλοκ» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» κ.ά.)- οδηγούν σε βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις και σχεδιασμούς, καθιστώντας την μαγνήτη αντιποίνων.
Απέναντι σ΄ αυτούς τους «πολεμοκάπηλους» σχεδιασμούς τους, η Επιτροπή Ειρήνης, το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς των Χανίων δίνουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών κέντρων, κατά της εμπλοκής της χώρας μας.