Χανιά:Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ

Ημερομηνία:

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) «Το Φως» περιμένει τους μικρούς της φίλους, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11 π.μ., για να περάσουν ένα «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ». Από τον Γιάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, θα ακούσουν το βιβλίο, με τίτλο: «Μπιζζζζ» των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, το οποίο απέσπασε ειδικό βραβείο στα Βραβεία ΙΒΒΥ 2022 για την εικονογράφησή του από την εικονογράφο Ντανιέλα Σταματιάδη.
Το «Μπιζζζζ» είναι η πιο ρεαλιστική απεικόνιση μίας σχολικής τάξης, όπου το παραμικρό γεγονός μπορεί να γίνει αφορμή για γέλιο και διασκέδαση, αλλά και για βαθύτερες σκέψεις σχετικά με την επιμονή, τους αποχαιρετισμούς, την ανάγκη ένταξης, τη φιλία, τις φοβίες. Η τάξη μοιάζει με μία μικρή κοινωνία στην οποία εισβάλλει ένας «ξένος». Κάθε μέλος της αντιλαμβάνεται το γεγονός διαφορετικά. Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, όμως, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι το έντομο δεν τους απειλεί, ξεπερνούν τον αρχικό τους φόβο και οι σκέψεις τους αλλάζουν.
Πληροφορίες: Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος – Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ. Τηλ.: 2824022245, e-mail: library@oac.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE...

Το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής SenseLab της Σχολής Μηχανικών...

Σέβη Βολουδάκη: 2,5 εκατ. ευρώ για την...

Μια σημαντική χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στο...

Ξεκίνησε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο AQUAWISE...

Το Εργαστήριο Γεωδαισίας και Γεωπληροφορικής SenseLab της Σχολής Μηχανικών...

Σέβη Βολουδάκη: 2,5 εκατ. ευρώ για την...

Μια σημαντική χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου...

Ποια τιμολόγια ρεύματος συμφέρουν, μετά τις αυξήσεις φωτιά

Crash test στα πράσινα, κίτρινα και μπλε τιμολόγια ρεύματος...