Χανιά:Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) «Το Φως» περιμένει τους μικρούς της φίλους, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11 π.μ., για να περάσουν ένα «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ». Από τον Γιάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, θα ακούσουν το βιβλίο, με τίτλο: «Μπιζζζζ» των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, το οποίο απέσπασε ειδικό βραβείο στα Βραβεία ΙΒΒΥ 2022 για την εικονογράφησή του από την εικονογράφο Ντανιέλα Σταματιάδη.
Το «Μπιζζζζ» είναι η πιο ρεαλιστική απεικόνιση μίας σχολικής τάξης, όπου το παραμικρό γεγονός μπορεί να γίνει αφορμή για γέλιο και διασκέδαση, αλλά και για βαθύτερες σκέψεις σχετικά με την επιμονή, τους αποχαιρετισμούς, την ανάγκη ένταξης, τη φιλία, τις φοβίες. Η τάξη μοιάζει με μία μικρή κοινωνία στην οποία εισβάλλει ένας «ξένος». Κάθε μέλος της αντιλαμβάνεται το γεγονός διαφορετικά. Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, όμως, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι το έντομο δεν τους απειλεί, ξεπερνούν τον αρχικό τους φόβο και οι σκέψεις τους αλλάζουν.
Πληροφορίες: Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος – Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ. Τηλ.: 2824022245, e-mail: library@oac.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.