Χανιά: Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Μουρνιών από επιθέσεις αδέσποτων στην περιοχή

Χανιά: Σε απόγνωση οι κάτοικοι των Μουρνιών από επιθέσεις αδέσποτων στην περιοχή

Την απόγνωσή του για την κυκλοφορία επιθετικών αδέσποτων ζώων στις Μουρνιές, εκφράζει με επιστολή του στο zarpanews.gr, κάτοικος της περιοχής. Όπως ο ίδιος καταγγέλλει, πρόκειται για ένα πρόβλημα που χρονίζει και χρήζει άμεσης παρέμβασης, καθώς όπως επισημαίνει, οι επιθέσεις τόσο σε κατοίκους και περαστικούς είναι συχνές ενώ και οι ζημιές στις περιουσίες είναι σημαντικές.

Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλων, έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική παρέμβαση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο καταγγέλων κάνει λόγο για 10 περίπου αδέσποτα ενώ στην επιστολή της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου αναφέρεται η ανάγκη να ληφθεί μέριμνα και απομάκρυνση ενός ζώου.

Αναλυτικά, η καταγγελία του αναγνώστη αναφέρει:

«Είμαι κάτοικος των Μουρνιών Χανίων από το 2006 και θέλω να ενημερώσω για ένα σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας και δεν φαίνεται να δίνει κανείς σημασία.

Εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορούν στην περιοχή μας αγέλη από αδέσποτα ζώα (σκύλοι), τουλάχιστον δέκα (10), οι οποίοι εκτός από την όχληση που δημιουργούν, υπάρχει και φόβος από τους κατοίκους καθώς και επιθετικά είναι καθώς είναι πεινασμένα, με επιβεβαιωμένες επιθέσεις σε κατοίκους, αλλά και από την επίθεση αυτών σε οικόσιτα, περιουσίες, κ.λ.π. Για παράδειγμα, στις 10/01/2024, γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, τουλάχιστον πέντε (5) αδέσποτα σκυλιά μπήκαν στην ιδιοκτησία μου, από παρακείμενη ιδιοκτησία και επιτέθηκαν στις κότες που έχω με αποτέλεσμα την θανάτωση πολλών εξ αυτών(τουλάχιστον κατάφερα να σώσω μερικές αφού κατέβηκα και πέτυχα να τους διώξω με κίνδυνο να μου επιτεθούν κι εμένα).

Από όσο γνωρίζω, ο κ. Σχοινάς Μιχάλης, δημοτικός σύμβουλος, σε συνεννόηση με την κ. Ισμήνη Σταυρίδη, Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου, έστειλαν έγγραφο προς τον Δήμο Χανίων, μετά από συνεχόμενα έγγραφα-καταγγελίες που έχουν γίνει από την εφημέριο κ. Δρακακάκη Ιωάννη αλλά και από άλλους, ανέφεραν το μεγάλο αυτό πρόβλημα και το αποτέλεσμα ήταν να δοθεί απάντηση, από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Χανίων (με εποπτεία του κ. Νικηφοράκη, Αντιδημάρχου), η οποία είναι στην διάθεσή σας και αναφέρεται σε ένα (1) μόνο σκύλο(!!!!!) που περιφέρεται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής και πρέπει να μεριμνήσει η αρμόδια Υπηρεσία για την περισυλλογή αυτού. Με λίγα λόγια κοροϊδία δηλαδή από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο!

Ας περάσει ένα βράδυ λοιπόν από τις Μουρνιές να δει με τα μάτια ότι όχι μόνο δεν είναι ένας ο σκύλος που λέει αλλά και να δει τον κίνδυνο, τις φθορές που κάνουν τα πολυάριθμα αδέσποτα αυτά.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει νομίζω!

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία,

Ψυλλάκης Αντώνης

Πολιτικός Μηχανικός

κάτοικος Μουρνιών Δήμου Χανίων»

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.