Χανιά : Σειρά συναντήσεων από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ Α.Ε»

Σειρά συναντήσεων στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ Α.Ε», κ. Καλογριδάκης Μιχάλης με στόχο την διερεύνηση των βέλτιστων πρακτικών για την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΚΥΔΩΝ Α.Ε, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες ουσιαστικής στήριξης στην αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου Χανίων.

Ο κ. Καλογριδάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο, κ. Κουράκη Γιώργο και τον νέο διευθυντή της ΚΥΔΩΝ Α.Ε, Λίτο Χαράλαμπο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ρεθύμνου κ. Μαρίνο Ρουσιά, ο οποίος είχε εμπλακεί ενεργά στην διαμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου που αφορά στις Αναπτυξιακές ΑΕ των ΟΤΑ.

Αργότερα την ίδια μέρα στο Ηράκλειο, ο κ. Καλογριδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοτικής Α.Ε. Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, με την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όχι μόνο την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΚΥΔΩΝ Α.Ε αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημοτικές Α.Ε καθώς και τις δυνατότητες αξιοποίησης του, με απώτερο στόχο τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και συνέργειες προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου Χανίων.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Βαρδαβά, Πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε ΟΤΑ, καθώς και με την Αντιδήμαρχο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κα Μαρία Καναβάκη.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για την επιτυχία της ΚΥΔΩΝ Α.Ε σχετικά με την ψήφιση του Ν. 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α/2020) με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης των πληττόμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων λόγω Covid 19.

“Μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε τέλη Μαρτίου, με διαδοχικές και στοχευμένες επιστολές μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε πρόνοια για τις πληττόμενες Δημοτικές Α.Ε. λόγω Covid 19. Με επιμονή και κατάλληλη τεκμηρίωση, για όλο αυτό το διάστημα και μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή όποτε και τελικά ψηφίστηκε η διάταξη, συνεχίζονταν η επικοινωνία, τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο με τους αρμόδιους Διευθυντές, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με συνεχείς επαφές του Δημάρχου Χανίων και του Προέδρου της επιχείρησης. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι ότι εξασφαλίστηκε η δυνατότητα επιχορήγησης για όλες τις Δημοτικές Επιχειρήσεις της χώρας, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.” τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ, κ. Καλογριδάκης.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών αυτών και δήλωσε αισιόδοξος ότι καθίσταται ολοένα και πιο εφικτό το προγραμματικό πλαίσιο της διοίκησης της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. για την μετατροπή της επιχείρησης σε ουσιαστικό εργαλείο για το Δήμο και τους δημότες των Χανίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.