Χανιά:Σεμινάριο δημιουργικής γραφής για παιδιά 10-13 ετών

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής για παιδιά 10-13 ετών με θέμα: «Συνομιλώντας με τους ποιητές για έναν καλύτερο κόσμο» με έμφαση στην παγκόσμια ειρήνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Μουσείο Σχολικής Ζωής, και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και με εισηγήτριες την εκπαιδευτικό Μαρία Δρακάκη και τη συγγραφέα Αγγελική Ροσμαράκη διοργανώνει πιλοτικό σεμινάριο δημιουργικής γραφής το οποίο διεξάγεται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.
Ένα ταξίδι στη φαντασία, την έμπνευση, την δημιουργικότητα, την γραφή, το παιγνίδι, την εικαστική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό.

14 περίπου συναντήσεις βασισμένες στις αρχές της δημιουργικής γραφής όπου τα παιδιά θα προσεγγίσουν τα θέματα της παγκόσμιας ειρήνης και της οικολογίας μέσα από την ποίηση και τα τραγούδια Ελλήνων και ξένων δημιουργών, για να εμπνευστούν και να εκφραστούν και τα ίδια.
Δημιουργική γραφή και εικαστική δημιουργία θα αλληλοσυμπληρώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ικανότητες κάθε παιδιού.

Στο τέλος του σεμιναρίου κείμενα και ζωγραφιές, θα συγκεντρωθούν σε ένα μικρό αναμνηστικό βιβλιαράκι από τα παιδιά, που θα είναι και οι μικροί συγγραφείς.

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες:

Η Μαρία Δρακάκη είναι δασκάλα και νηπιαγωγός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του τμήματος «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Aπό το 1998 ασχολείται με την οργάνωση και υλοποίηση της ιδέας του Μουσείου Σχολικής Ζωής του οποίου είναι ιδρυτικό του μέλος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του. Συμμετέχει ενεργά και συστηματικά σε ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ από το 2007 έως σήμερα προκειμένου να προβάλλει το έργο του Μουσείου Σχολικής Ζωής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διατηρεί εβδομαδιαία στήλη για θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης στην εφημερίδα «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ» (http://www.haniotika-nea.gr/author/mdraka

Η Αγγελική Ροσμαράκη είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο τμήμα «Σπουδές στην εκπαίδευση» του ΕΑΠ, και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Δημιουργική Γραφή του ΕΑΠ. Εργάζεται ως Δημόσιος Υπάλληλος, ενώ από νωρίς άρχισε να γράφει ασχολούμενη κυρίως με την ποίηση και τον πεζό λόγο. Άρθρα της που αφορούν την επικαιρότητα φιλοξενούνται κατά διαστήματα στις σελίδες του τοπικού έντυπου τύπου. Με το ποιητικό της έργο έχει λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς όπου και έχει διακριθεί κατά καιρούς, με κορυφαία την διάκριση στον διαγωνισμό της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Μ.Κ.Ε.) το 1997 στον οποίο έλαβε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο. Πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα έκδωσε μία συλλογή με διηγήματά της με τον τίτλο, «Τα παλιά σπίτια πάντα επιστρέφουν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.