Χανιά:Σήμερα η δίκη των 7 συλληφθέντων για το σκάφος στην Παλαιόχωρα

Στις 6 Ιουλίου αναμένεται να διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία
Συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση στη Χρυσοσκαλίτισσα τη νύχτα της Πέμπτης

Παρατείνεται η κράτηση των κρατουμένων για το σκάφος με τα όπλα μέχρι και την Δευτέρα 6 Ιουλίου οπότε και έχει οριστεί η δίκη τους. Oι κατηγορούμενοι ηλικίας 61, 58, 45, 52, 45 και 57 και 66 ετών συνελήφθησαν για κατοχή καπνικών προϊόντων άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατοχή όπλων, κατοχή πυρομαχικών και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι 7 συλληφθέντες, που επέβαιναν σε σκάφος, στην Παλαιόχωρα, όπου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων όπλα, είδη οπλισμού και παράνομα καπνικά προϊόντα.

Οι συνήγοροι των επτά συλληφθέντων, ζήτησαν αναβολή στη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που παρουσιάστηκαν να λογοδοτήσουν για τις πλημμεληματικού χαρακτήρα διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους.

Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος πάνω στο οποίο εντοπίστηκαν όπλα, είδη οπλισμού, παράνομα καπνικά προϊόντα, αλλά και παράνομα αλιεύματα.

Όπως ισχυρίζονται, πήγαν στη Λιβύη προκειμένου να διαπραγματευτούν την αγοραπωλησία ενός σκάφους και από εκεί, όπως είπαν, προμηθεύτηκαν τα όπλα.

Οι αρχές ερευνούν και άλλες πτυχές αυτής της υπόθεσης.
https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.