Χανιά: Στη Σούδα το “Charles de Gaulle”

Ημερομηνία:

Σε ελληνικά νερά πλέει η ναυαρχίδα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αγκυροβόλησε ήδη στο ναύσταθμο της Σούδας. Εκεί βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ και κατέγραψε μοναδικές εικόνες από το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, μια πυρηνοκίνητη, πλωτή πόλη με ένα αεροδρόμιο στην οροφή της.

Μετά την υψηλού συμβολισμού παρουσία του Γαλλικού αεροπλανοφόρου στον Φαληρικό όρμο την 25η Μαρτίου, το Charles de Gaulle δένει στο ναύσταθμο Σούδας. Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται στην Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης Κλεμασώ.

Πανίσχυρο και επιβλητικό το αεροπλανοφόρο, σύμβολο ναυτικής ισχύος της Γαλλίας, με μήκος 242 μέτρα, 24 Μαχητικά Rafale, 2 Ιπτάμενα ραντάρ Hawkeye, 4 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, 1350 άτομα πλήρωμα και 800 στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων. Στο υπόστεγο συντήρησης του Σαρλ Ντε Γκολ πάνω από 300 τεχνικοί καθημερινά συντηρούν τα μαχητικά ώστε να είναι και τα 24 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τα πανίσχυρα και εξελιγμένα σε ηλεκτρονικά μαχητικά Rafale είναι υπό τη διοίκηση του κυβερνήτη Vincent, ο οποίος είναι επικεφαλής μοίρας 20 αεροσκαφών στην Κεντρική Μεσόγειο στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης προστασίας της ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας, υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων στην Ουκρανία.

Rafale και ιπτάμενα ραντάρ Hawkeye, απ’ όταν ξέσπασε η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη μέσω του FIR Αθηνών φτάνουν στη Μαύρη θάλασσα και τη Ρουμανία, δίνοντας εικόνα και πληροφορίες στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ναύαρχος και Επικεφαλής της επιχείρησης Κλεμανσώ 2022 Christopfe Cluzel τόνισε στην ΕΡΤ: «Η σπουδαιότητα σήμερα του να εργαζόμαστε μαζί σε κοινό θαλάσσιο τόπο στη Mεσόγειο, μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ικανοί να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο. Να προστατεύουμε την ελευθερία μας, όπως κάνει πάντα το Charles de Gaulle, για να έχουμε τα αεροπλάνα μας στον εναέριο χώρο εξ’ Ανατολάς και στην Ευρώπη και να συνεισφέρουμε με αυτή την αμυντική στάση».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απόφαση ΦΣ Εστιών : Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη...

Απόφαση ΦΣ Εστιών Φοιτητές - Αγροτιά, μια φωνή και μια...

Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη προς το...

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απέστειλε...

Απόφαση ΦΣ Εστιών : Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη...

Απόφαση ΦΣ Εστιών Φοιτητές - Αγροτιά, μια φωνή και μια...

Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη προς το...

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απέστειλε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι καλύτερες τροφές για αποκατάσταση των μυών

Ας δούμε ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές. Μετά από έντονη...

Ρεύμα: Πότε θα εφαρμοστούν τα πορτοκαλί τιμολόγια – Ποιες αλλαγές φέρνουν;

Ως προαπαιτούμενο για τη χρήση τους λογίζεται η εγκατάσταση...

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή και ποιοι θα πληρώσουν μισό φόρο

Διαβάστε τους όρους και τα κριτήρια. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ...

Τα ελληνικά τοπία και άνθρωποι στα μάτια ενός Ιταλού ντοκιμαντερίστα

Στο «People of Sfakia» ο Andrea Rovetta αποτυπώνει την...