Χανιά:Στο δημαρχείο Πλατανιά μέλη της ΟΝΝΕΔ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (30/3) στο δημαρχείο Πλατάνια μεταξυ του Δημάρχου, Γιάννη Μαλανδράκη, του αντιδημάρχου Στέλιου Δημητρογιαννάκη και μελών της ΟΝΝΕΔ Χανίων κατά την οποία, συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο.

Επί τάπητος τέθηκε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχουν προκύψει στον Δήμο και αφορά την εξέλιξη των γεφυρών του Κερίτη και Ταυρωνίτη, που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία του 2019.

Κατόπιν, η δημοτική αρχή παρουσίασε το πλάνο των εργασιών που εχουν ξεκινήσει στους αθλητικούς χώρους του Δήμου και συγκεκριμένα στα γήπεδα του Αλικιανού και Βουκολιών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση για τις έξυπνες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που έχει εφαρμόσει ο Δήμος Πλατάνια για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθώς και για το ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης οδηγών για υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε σημεία που έχουν κριθεί ως σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Ενημέρωση έγινε και για τις συνεχείς προσπάθειες του δήμου ώστε να λειτουργήσει κέντρο του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τα μέλη μας δεσμεύτηκαν ότι θα ασκήσουν πιέσεις με όποιον τρόπο μπορούν ούτως ώστε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο το συντομότερο δυνατόν καθότι η ύπαρξη του θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των τουριστών.

Τέλος, ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε για τον στόχο της παροχής ουσιαστικής πρόνοιας στους δημότες του, ειδικότερα στα παιδιά. Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, υλοποίησαν το πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής «Ιπποκράτης». Μέσω του εν λόγω προγράμματος εξετάστηκαν συνολικά 200 παιδιά του Δήμου Πλατάνια, δίνοντας έτσι το ηχηρό μήνυμα της ποιοτικής πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης, τόνισε ότι παρόμοιες δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται.

«

Τα σχόλια είναι κλειστά.