Χανιά:Στο Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Αρχαία Λισσός ο Πεζοπορικός Σύλλογος ΄΄Δρόμοι Ζωής΄΄

Ημερομηνία:

ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ – Φαράγγι Αγίας Ειρήνης – Σούγια – Αρχαία Λισσός

Νοτιοδυτική Κρήτη στοχεύουμε στην επόμενη εξόρμηση μας και με ένα οδοιπορικό-πεζοπορικό ταξίδι επισκεπτόμαστε και γνωρίζουμε, τα πανέμορφα, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά της φημισμένης παραλίας στη Σούγια Χανίων, και την τριγύρω περιοχή.

Πολλές οι ομορφιές της περιοχής, πολλές και οι επιλογές που θα δώσουμε στα μέλη μας ώστε να γνωρίσουν, να μάθουν και να ευχαριστηθούν και σε αυτή την εξόρμηση μαζί μας.

Επιλογή λοιπόν για ξεκούραση και γνωριμία με τη φημισμένη παραλία και χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση.

Επιλογή επόμενη για σύντομη πορεία μέχρι την αρχαία Λισσό (το επίνειο της αρχαίας Ελύρου). Τοποθεσία στην οποία βρισκόταν το Ασκληπιείο, σημαντικό θεραπευτικό κέντρο της εποχής του, και ενεργειακό σημείο. Στην περιοχή βρέθηκαν δεκάδες αγάλματα, όπως του Ασκληπιού, της θεάς Υγείας και του Πλούτωνα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά, τα χρωματιστά ψηφιδωτά του Θεραπευτηρίου που αναπαριστούν γεωμετρικά σχήματα και παραστάσεις ζώων.

(κάτι για yoga Πήρε το αυτί μας 🙂

Πορεία μέσω μονοπατιού, τμήματος του Ε4

Ώρες πορείας 2:30 ΒΔ 1

Επιλογή τέλος για το ιδιαίτερα γνωστό και όμορφο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.

Τι κι αν είναι το μισό περίπου από το φαράγγι της Σαμαριάς, σε ομορφιά είναι ισάξιο. Δίπλα ακριβώς από πασίγνωστο φαράγγι – εθνικός δρυμός – σε περιμένει για να το γνωρίσεις. Πανύψηλα, πυκνά δέντρα με σχηματισμούς που σε κάνουν να θαυμάζεις και να απορείς για το τι μπορεί η φύση.

Εκδρομή που απευθύνεται κυρίως σε φωτογράφους και λάτρεις του ωραίου και μετά σε… φυσιολάτρες, θα καλύψει της πεζοπορικές ανάγκες των πιο ανήσυχων φίλων μας. !!

Ώρες πορείας 04:30 ΒΔ 1

Μένει μόνο η δική σας συμμετοχή.

Ελάτε μαζί μας. Το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε και πάλι καλά !!

Αναχώρηση από τον χώρο της Λαϊκής αγοράς του Σαββάτου (Αγία Άννα) στις 07:00, Ημέρα Κυριακή 23/07/2023.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ στα : 2816007430 & 6947504650.

Ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00.

Η κράτηση σας οριστικοποιείται με την εξόφληση της συμμετοχής σας.

Θυμίζουμε ότι ακυρώσεις θέσεων γίνονται μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, το δηλωμένο μέλος είναι υπόχρεο στην καταβολή της συμμετοχής του.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες μας από το site μας www.dromoizois.gr ή/και κάνοντας Like στην σελίδα μας στο Facebook : https://www.facebook.com/dromoizoiscrete/ και ακολουθώντας μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Η «πανοραμική» εικόνα του Δεκαπενταύγουστου στη...

Το Πάσχα του καλοκαιριού, η Παναγιά προστάτιδα, ο σεβασμός...

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει ολόψυχα την ποδοσφαιρική...

Χανιά: Η «πανοραμική» εικόνα του Δεκαπενταύγουστου στη...

Το Πάσχα του καλοκαιριού, η Παναγιά προστάτιδα, ο σεβασμός...

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής συγχαίρει ολόψυχα την ποδοσφαιρική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τους πεσόντες του Καμαριώτη τίμησαν Δήμος Μαλεβιζίου και Τοπική Κοινότητα

Με μια σεμνή τελετή παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, συγγενών...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή 16, Αυγούστου σε όλη την Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

To Ηράκλειο τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Να κρατήσουμε από τη μεγάλη αυτή γιορτή...

Πέθανε ο Στέφανος Μάνος

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην υπουργός και...