Χανιά: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για την πυρκαγιά στο Σέλινο – Τι αναφέρει η υπεράσπισή τους

“Άσχετοι με την υπόθεση”, αναφέρει στο Flashnews.gr η υπεράσπιση των δύο συλληφθέντων για τη μεγάλη πυρκαγιά σε χωριό κοντά στην Κάντανο την περασμένη Πέμπτη.

Στον ανακριτή οδηγούνται το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάντανο που ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (29/2).

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή μεταξύ ανάμεσα στα χωριά Τεμένια και Βαμβακάδες και επεκτάθηκε καίγοντας δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Σε επικοινωνία πάντως του Flashnews.gr με τον συνήγορο υπεράσπισης των δύο φερόμενων εμπρηστών Γιώργο Βεργάκη, οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 25 και 24 ετών δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση και “αδίκως κατηγορούνται”.

Σύμφωνα με τον κύριο Βεργάκη, “η πυρκαγιά προκλήθηκε από κάποιον που έβαλε φωτιά για να καθαρίσει το χωράφι του και εκείνη επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Μάλιστα, οι πελάτες μου δεν ήταν καν στο σημείο εκείνη τη μέρα ενώ δε βρέθηκε κανένα ίχνος καψίματος στο δικό τους χωράφι που ήταν κοντά σε εκείνα που υπάρχουν ίχνη καψίματος. Νομίζω έμπλεξαν από λάθος”.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Βαμβακάδω του δήμου Καντάνου Σελίνου, ενώ η αστυνομία αναζητά άλλα τρία άτομα που πιθανώς να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το έργο της κατάσβεσης αποδείχτηκε ιδιαιτέρως δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν μέχρι το πρωί της Παρασκευής (1/3) να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Στην κατάσβεση επιχείρησαν τότε, 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.