Χανιά:Συγκεκριμένη πρόταση Μαλανδράκη στην κυβέρνηση για τα προβλήματα από την κινητικότητα

Ο Δήμαρχος Πλατανιά , Ιωάννης Μαλανδράκης, απέστειλε επιστολή τις προηγούμενες ημέρες προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Πέτσα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.Παπαστεργίου με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού και στο Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, σχετικά με την “ Αντικατάσταση μονίμων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν μέσω της προκήρυξης 3Κ και μετακινούνται με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας, του ΥΠΕΣ”

Οκ. Μαλανδράκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Βορίδη, κατά την επίσκεψη του στα Χανιά για τον εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στο έγγραφο του ο Δήμαρχος μεταξύ των άλλων ανέφερε “… ότι οι Δήμοι μετά από χρόνια, προσέλαβαν μόνιμο προσωπικό, μέσω της Προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στους Δήμους μετά από πολύχρονη διαδικασία.Στην πορεία και με το πέρας του υποχρεωτικού χρόνου της μονιμοποίησης τους , υπήρξαν αιτήματα από τους παραπάνω υπαλλήλους, για απόσπαση τους, λόγω προβλημάτων υγείας συγγενικών τους προσώπων. Τα παραπάνω αιτήματα εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας!.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η αποχώρηση εργαζομένων κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως χειριστών μηχανημάτων έργου, καθηλώνει το στόλο των μηχανημάτων του Δήμου και μάλιστα την περίοδο που οι Δήμοι αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, έχουν προβεί στην αντικατάσταση τους, ενώ παράλληλα οι ανάγκες, στο εκτεταμένο μήκος χιλιάδων χιλιομέτρων, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, είναι επιτακτικές..”

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης, προτείνει, όπως κατά το διάστημα της υποχρεωτικής για τους Δήμους απόσπασης τους, να έχει ο Δήμος το δικαίωμα ισόχρονου διαστήματος πρόσληψης με σύμβασή ορισμένου χρόνου, με δεδομένο ότι διαθέτει τους ανάλογους ιδίους πόρους ( καθ΄ όσον έχει διακοπή η μισθοδοσία των αποσπασμένων), έτσι ώστε να μπορούν οι δημότες να μην στερούνται των προσφερόμενων Υπηρεσιών μας.
Τέλος ζητά τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως έχουν εφαρμοσθεί και σε άλλους τομείς πχ. υγεία, με τη μορφή του επικουρικού υπαλληλικού προσωπικού προκειμένου να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στο Δήμο, ειδάλλως οι παραπάνω προσλήψεις δεν έχουν καμία χρησιμότητα για τον πολίτη και του Δήμο μας.https://news-ta.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.