Χανιά:Συλλυπητήριες δήλωσεις για τον θάνατο του εργάτη δακοκτονίας στον Αποκόρωνα

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση

Η παράταξη μας «Κρήτη Μπροστά» κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια του συντοπίτη μας που βρήκε τραγικό θάνατο τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια δακοκτονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Μαρινάκη Αλέκου, για τον θάνατο του εργάτη δακοκτονίας στον Αποκόρωνα

«Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 48χρονου εργάτη δακοκτονίας που έχασε την ζωή του σήμερα, με τραγικό τρόπο, την ώρα της δουλειάς, στον Αποκόρωνα, εκφράζει ο Μαρινάκης Αλέκος, Μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Το δυστύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων, που δυστυχώς πληθαίνουν. Συγκεκριμένα στη δακοκτονία, πέρυσι ξανά συνέβη ατύχημα στην περιοχή της Χερσονήσου, κατά τη διάρκεια ψεκασμού, με αποτέλεσμα –ευτυχώς- μόνο τον τραυματισμό του εργαζόμενου.
Τα παραπάνω δεν είναι άσχετα με τις συνθήκες δουλειάς, με την ανάθεση, δηλαδή, της όλης διαδικασίας της δακοκτονίας σε εργολάβους, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και λιγοστούς ή καθόλου, όπως στην περίπτωση του Αποκόρωνα, τομεάρχες –επόπτες, που δεν έχουν ακόμη προσληφθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της περιφέρειας.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε τη διερεύνηση των αιτιών απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς και την απόδοση των ευθυνών, καθώς και την πραγματοποίηση ελέγχων για τις συνθήκες δουλειάς των εργατών δακοκτονίας. Επίσης, την άμεση και ουσιαστική οικονομική στήριξη στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη από τους υπεύθυνους φορείς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.