Χανιά:Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη στο Συνέδριο “Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη”

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Νίκος Καλογερής, για το 3ήμερο Συνέδριο “Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη”, που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 27-29 Νοεμβρίου.

Διακεκριμένοι ομιλητές, εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και ειδικοί στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας και της πράσινης ανάπτυξης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού τομέα, της Πολιτείας και περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων ανέλυσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους σε σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, την περιβαλλοντική αειφορία και την κλιματική αλλαγή. Βασικά θέματα συζήτησης των ομιλητών αποτέλεσαν οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την πορεία της Ευρώπης προς την κλιματική ουδετερότητα. Ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές του χώρου ανέλυσαν τις νέες πράσινες τεχνολογίες, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και το υδρογόνο, υπό το πρίσμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εκπρόσωποι της πολιτείας παρουσίασαν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας σχετικά με την ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών, τους φυσικούς πόρους, τη βιοποικιλότητα και τα δασικά οικοσυστήματα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΔΕΥΕΠ, της ΡΑΕΕΥ και του ΥΠΕΝ για τα κρίσιμα ζητήματα της Κρήτης σχετικά με την πορεία των διασυνδέσεων, την πρόοδο στην υλοποίηση των συμβάσεων σχετικά με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, καθώς και τους κεντρικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Κατά τις συζητήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα και στην πρόοδο των Ενεργειακών Κοινοτήτων που ίδρυσε και μετέχει η Περιφέρεια Κρήτης με Δήμους και ΤΟΕΒ για την κάλυψη από ΑΠΕ των σοβαρών ενεργειακών τους αναγκών. Παρούσα στο συνέδριο και στις συναντήσεις με τους φορείς ήταν και η Μαρία Αποστολάκη, στέλεχος του Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακού Σχεδιασμού και αρμόδια για τα θέματα ενέργειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.