Χανιά:Συνάντηση Αλ. Μαρκογιαννάκη με τον Υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη

Συνάντηση Αλ. Μαρκογιαννάκη με τον Υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για την ενίσχυση της παιδοχειρουργικής κλινικής και τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για θέματα του Νοσοκομείου Χανίων. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση που είχαν ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε στον κ. Υπουργό ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου κυρίως σε θέματα προσωπικού.
Ειδικότερα, ο βουλευτής Χανίων επισήμανε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης τόσο της παιδοχειρουργικής όσο και της ψυχιατρικής κλινικής, οι οποίες το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία τους. Κατά τον κ. Μαρκογιαννάκη ένα ακόμη τμήμα του νοσοκομείου που χρειάζεται ενίσχυση είναι το ΤΕΠ, το οποίο σηκώνει μεγάλο βάρος για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής Χανίων έθεσε επιπλέον το ζήτημα των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα οι ανάγκες των ασθενών.
Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά τόνισε ότι είναι κυβερνητική προτεραιότητα η συνολικά η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, επισημαίνοντας ότι προχωράνε οι σχετικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ ενώ δεσμεύθηκε να εξετάσει τα συγκεκριμένα ζητήματα που του έθεσε ο κ. Μαρκογιαννάκης για το Νοσοκομείο Χανίων. Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της παιδοχειρουργικής κλινικής, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι εξετάζεται άμεση λύση για τη στελέχωσή της. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, ο κ. Γεωργιάδης συμφώνησε με την πρόταση και δεσμεύθηκε για την κατάθεση σχετικής συνολικής ρύθμισης στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.