Χανιά:Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Δημάρχους σχετικά με τα «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού

Ημερομηνία:

Συνάντηση σχετικά με τα «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης» είχε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη και τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη, παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριου Κουμάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η αξιολόγηση της πορείας του μεγάλου αυτού έργου (το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή του δίδυμου διασυνδεδεμένου φράγματος Σεμπρωνιώτη και Ντεριανού και τα συνοδά έργα τους), καθώς μετά την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ που έλαβε χώρα στις 22/6/2022, αναμένεται η εκκίνηση του διαγωνισμού εντός του τρέχοντος καλοκαιριού.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλογερής, από την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνεται πως το εγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 215,4 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) περιλαμβάνει – χωρίς καμία περικοπή – το σύνολο των προτάσεων για ύδρευση και άρδευση που υπέβαλε η Αντιπεριφέρεια Χανίων σε συνεργασία με τους δύο δήμους.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα σε εθνικό επίπεδο, το οποίο θα καθορίσει την μελλοντική ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Είναι σαφές πως βαίνει προς υλοποίηση με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ένα μεγάλο όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το σημαντικότερο έργο του «Γενικού Σχεδίου Αξιοποίησης Υδατικού Δυναμικού Δυτικής Κρήτης» του μελετητή Παύλου Παυλάκη.

Για την εξαιρετική εξέλιξη του έργου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και οι δύο Δήμαρχοι, ευχαριστούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που σχεδιάζουν και θα υλοποιήσουν το έργο, την Βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη για τις συνεχείς και καθοριστικές παρεμβάσεις της και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη που έπειτα από δική του πρόταση δρομολογείται η υλοποίηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενημέρωση για τις δυσλειτουργίες στον οδοφωτισμό σε...

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο...

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο παρέσυρε γυναίκα...

Σοβαρό τροχαίο με εγκατάλειψη σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, όταν αυτοκίνητο...

Ενημέρωση για τις δυσλειτουργίες στον οδοφωτισμό σε...

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο...

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο παρέσυρε γυναίκα...

Σοβαρό τροχαίο με εγκατάλειψη σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, όταν αυτοκίνητο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συναγερμός σε ολόκληρη την Κρήτη: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη

Σε αυξημένη επιφυλακή τίθεται ολόκληρη η Κρήτη την Τετάρτη...

«Απελευθέρωση» ΚΤΕΛ: Παρατάσεις στις δεσμευτικές προσφορές σε 8 Περιφέρειες

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής δεσμευτικών προσφορών δίνεται στους διαγωνισμούς...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Απόδοση τιμής και μνήμης στον Εθνομάρτυρα Ρούσσο Κούνδουρο

Απόδοση τιμής και μνήμης στον Εθνομάρτυρα Ρούσσο Κούνδουρο στον...

Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο: Συναγερμός για πυρκαγιά στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας

Μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής...