Χανιά:Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών με το Σωματείο «ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ».

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κώστας Γύπαρης συναντήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με το Προεδρείο του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Χανίων «ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι συνεχόμενες διακοπές, τόσο των πρακτικών και θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης, αλλά και των μαθημάτων, που έχουν φέρει τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης σε δεινή θέση καθώς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε μακρά αναμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης αδειών οδήγησης.

Τα προβλήματα αυτά που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού και κυρίως πιστοποιημένων εξεταστών στη Διεύθυνση Μεταφορών, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της υπηρεσίας, η κατάσταση επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων.

Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδήγησης παρουσίασαν στον κ. Γύπαρη τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους και ζήτησαν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Όπως δεύτερη αίθουσα υπολογιστών, έκτακτες εξετάσεις το Σάββατο, ολοήμερες εξετάσεις από ένα ή δύο εξεταστές κτλ. ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν τα πάρα πολλά αιτήματα των πολιτών πού βρίσκονται σε αναμονή.

Ζητήθηκε επίσης από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλία με άμεσο αίτημα προς το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, για εκπαίδευση νέων πιστοποιημένων εξεταστών που είναι και η μοναδική μόνιμη λύση του προβλήματος.

Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κύριο Καραγιαννάκη και τα μέλη του προεδρείου για την εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση και τις εποικοδομητικές προτάσεις τους που προκύπτουν από την ουσιαστική γνώση του θέματος, ο κ. Γύπαρης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση βελτίωση της κατάστασης, στο μέτρο του δυνατού και ως ότου γίνουν δυνατές μεγαλύτερες παρεμβάσεις, σε μία τόσο νευραλγική υπηρεσία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Επεισόδια και συμπλοκές στο κέντρο φιλοξενίας...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον χώρο φιλοξενίας. Αναστάτωση και σοβαρές συμπλοκές επικράτησαν...

Χανιά:Απάντηση του Ανιπεριφερειάρχη στον Βουλευτή...

Απαντώντας στον κ. Πολάκη για την άρνησή του να...

Χανιά: Επεισόδια και συμπλοκές στο κέντρο φιλοξενίας...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον χώρο φιλοξενίας. Αναστάτωση και σοβαρές συμπλοκές επικράτησαν...

Χανιά:Απάντηση του Ανιπεριφερειάρχη στον Βουλευτή...

Απαντώντας στον κ. Πολάκη για την άρνησή του να...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιποπρωτεΐνη(a) [Lp(a)]: Ένας υποτιμημένος καρδιαγγειακός παράγοντας κινδύνου

*Το άρθρο υπογράφει η Δρ. Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, Καρδιολόγος, Ιατρός ΕΣΥ. Πόσες...

Καινοτόμος ξενάγηση κωφών με τεχνολογία ΙΤΕ

Μοναδική παγκοσμίως και εφαρμόζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το καινοτόμο...

Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2026 – Αναλυτικά παραδείγματα

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μισή αύξηση και ποιοι ολόκληρη. Περισσότερο...

ΓΣΕΕ: Ομόφωνη απόφαση για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε ομόφωνα την...