Χανιά:Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη για τις ανάγκες επιμόρφωσης ανέργων και εργαζομένων.

Ύστερα από σχετική πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαου Καλογερή πραγματοποιήθηκε συνάντηση, σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με τους κ.κ. Γεώργιο Μπαουράκη, Διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), Ιωάννη Παυλάκη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Χανίων, Ιωάννη Μανωλικάκη, Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων και Δημήτριο Καραγεωργόπουλο, Γραμματέα τύπου της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κ. Κασσιανή Τσιράκη, Δ/ντρια της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Χανίων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις ανάγκες επιμόρφωσης ανέργων και εργαζομένων.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στη δυνατότητα ανάπτυξης ή/και στήριξης εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, σχετικών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την απόκτηση νέων ή τη διεύρυνση υφιστάμενων δεξιοτήτων σε σχέση με την απασχόληση ανέργων αλλά και των ήδη εργαζομένων.

Τονίστηκε ότι υπάρχουν κλάδοι και ειδικότητες στους οποίους η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση κρίνεται επιβεβλημένη για την ανάπτυξη και την πιστοποίηση των δεξιοτήτων ανέργων και εργαζομένων, προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους ή να αναζητήσουν εργασία σε τομείς απασχόλησης που διαφαίνεται να κυριαρχούν στην οικονομία του Νομού. Κοινός στόχος είναι η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.