Χανιά:Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ημερομηνία:

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, χθες Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Βουλευτού Χανίων κας Ντόρας Μπακογιάννη, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Γιάννης Καρνέσης, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναλυτική ενημέρωση για την μελετητική πρόοδο πολύ σημαντικών έργων για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που εκπονεί το Υπουργείο αυτή την περίοδο, και οι λύσεις που προτείνονται από τους μελετητές στα διάφορα επιμέρους τμήματα των έργων αυτών.

Κατ’ αρχήν παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται η υποβολή της περιβαλλοντικής της μελέτης, ώστε το έργο πολύ σύντομα να βρίσκεται σε μελετητική ωριμότητα και να μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, διότι όπως αναγνώρισε και ο κ. Υφυπουργός, έχει τεράστια αναπτυξιακή σημασία για τη Δυτική Κρήτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο των μελετών που εκπονούνται στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος του νέου ΒΟΑΚ, για το οποίο σύντομα θα υποβληθεί η περιβαλλοντική του μελέτη, καθώς θα ενταχθεί στην προαίρεση του διαγωνισμού παραχώρησης. Παράλληλα συζητήθηκε και η μελέτη της Παράκαμψης Κισάμου, έργο που πρέπει να υλοποιηθεί μαζί με το νέο αυτοκινητόδρομο.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε την πορεία του διαγωνισμού για το έργο του δίδυμου Φράγματος του Ποταμού Ταυρωνίτη, την αναμενόμενη – εντός του επόμενου μήνα – συμβασιοποίηση και εκκίνηση του έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ Γεωργιούπολη – Πετρές, την έναρξη κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, καθώς και την πορεία των μελετών των νέων Λυκείων Κισάμου, οι οποίες ολοκληρώνονται σύντομα από την ΚΤΥΠ.

Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και το Γενικό Διευθυντή για την ενημέρωση και την εποικοδομητική συνεργασία τους, και διαπίστωσε την σημαντική πρόοδο των πολλών και μεγάλων έργων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σπάνιο φυσικό φαινόμενο στην Κρήτη: Η παραλία...

Ένα εντυπωσιακό αλλά απολύτως φυσικό φαινόμενο κατέγραψε η κακοκαιρία...

Κρήτη: Άγριος καβγάς μεταξύ μαθητών σε γυμνάσιο...

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοσχολικής βίας καταγράφηκε σε σχολική μονάδα...

Σπάνιο φυσικό φαινόμενο στην Κρήτη: Η παραλία...

Ένα εντυπωσιακό αλλά απολύτως φυσικό φαινόμενο κατέγραψε η κακοκαιρία...

Κρήτη: Άγριος καβγάς μεταξύ μαθητών σε γυμνάσιο...

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοσχολικής βίας καταγράφηκε σε σχολική μονάδα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 23 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Αεροδρόμια: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2025 – Πάνω από 83,3 εκατ. επιβάτες

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας...

Ρέθυμνο:Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε Αγιοβασιλόπιτες διαφόρων φορέων και Συλλόγων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατά...

Στοιχεία – ΣΟΚ: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία μέσα σε μία δεκαετία στην Κρήτη

Τα στοιχεία που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο...