Χανιά:Συνάντηση Δημάρχου Πλατανιά με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Φραγκονικολάκη και την Πρόεδρο της Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη συναντήθηκε σήμερα με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπη Ψαρουδάκη, μετά από την ενημέρωση που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες για την υποβάθμιση σχολικών μονάδων και στον Δήμο Πλατανιά.

Στη συνάντηση έγινε σαφές από τη Δημοτική Αρχή ότι δε δέχεται τους σχεδιαζόμενους υποβιβασμούς ενώ ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι “…ιδιαίτερα για τα Δημοτικά Σχολεία Σκινέ-Φουρνέ και Γερανίου που προβλέπεται σύμπτυξη τάξεων στην ίδια αίθουσα, θεωρούμε αδιανόητο το 2022 να επιστρέφουμε σε τακτικές και συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών. Η Ελληνική Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους μαθητές της επικράτειάς της. Σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε αιφνιδιαστικά τετελεσμένα, που θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων μας και της παρεχόμενης μόρφωσης στους μαθητές μας.. ”

Τις επόμενες μέρες, έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Μαλανδράκη και την Πρόεδρο της Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φραγκονικολάκης θα συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά για έκδοση σχετικής απόφασης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παρέμβαση του Δημάρχου Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη, για...

Την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων...

Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για γυναίκες 60+ από...

– Έναρξη εγγραφών στις 21 Οκτωβρίου Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει...

Παρέμβαση του Δημάρχου Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη, για...

Την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων...

Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για γυναίκες 60+ από...

– Έναρξη εγγραφών στις 21 Οκτωβρίου Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με 2 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των 15 – Τι θα ισχύσει για Facebook, Instagram και TikTok

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...

ΙΚΥ: «Πράσινο φως» για 2,9 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες μεταπτυχιακών και διδακτορικών

Η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για...