Χανιά:Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Ήρω Χατζηγεωργίου και το δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη για την υπογραφή της απόφασης παραχώρησης των «Ιταλικών Στρατώνων» στον Δήμο Χανίων.

Η κ. Βολουδάκη δήλωσε:

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τα Χανιά. Μετά από έξι χρόνια (22 Ιουλίου 2018) από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το κτήριο, το οποίο παραμένει ακόμα σε κακή κατάσταση, η σημερινή μέρα αλλάζει τα δεδομένα.

Παρά το γεγονός ότι η μεταφορά του Πολεμικού Μουσείου συμφωνήθηκε το αίτημα παραχώρησης των στρατώνων στο Δήμο Χανίων δεν προχωρούσε, λόγω πληθώρας νομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.

Είναι μια μέρα δικαίωσης των προσπαθειών του Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος προσπαθούσε αδιάκοπα για την παραχώρηση αυτή τόσο από το Υπουργείο Άμυνας, όσο και από την ΕΤΑΔ.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, δε σταμάτησα να προσπαθώ αντιστοίχως. Τα όποια νομικά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, οι διαδικασίες προχώρησαν και οι «Ιταλικοί Στρατώνες» παραχωρούνται για 25 +10 χρόνια στο Δήμο Χανίων, ώστε να ενταχθούν στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να στεγαστεί εκεί το Δημαρχείο της πόλης μας.

Απομένει η απόφαση της ΕΤΑΔ να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων και να συζητηθούν και εγκριθούν οι όροι της παραχώρησης, ώστε να γίνει άμεσα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.