Χανιά:Συνέδριο “Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στην Μεσόγειο Κοινός Τόπος και Παράλληλες Ιστορίες”

Ημερομηνία:

Συνέδριο: “Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στην Μεσόγειο: Κοινός Τόπος και Παράλληλες Ιστορίες”, που θα διεξαχθεί στις 12 και 13/10 στο Κ.Α.Μ.. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ένωση Αρχιτεκτόνων της Μεσογείου (UMAR – Union of Mediterranean Architects – Architectes de la Méditerranée) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (CAM), την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολ. Κρήτης / School of Architecture ΤU Crete), το Ερευνητικό Εργαστήριο CRISIS του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (arch.uoi) και το Ελληνικό Τμήμα της UIA (UIA Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων).

Η θεματική του Συνεδρίου αφορά στη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική κληρονομιά της Μεσογείου και γίνεται με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων της UMAR. Ένας από τους στόχους του Συνεδρίου είναι να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις κοινές ιστορίες πίσω από την ανάπτυξη της Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής στις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και η μελέτη κοινών μορφολογικών και άλλων χαρακτηριστικών.

Αυτές οι ιστορίες μπορεί να σχετίζονται με τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού και εκβιομηχάνισης, τον τουρισμό και τις υποδομές ή/και τα κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά καθεστώτα κατά τη διάρκεια των οποίων έλαβε χώρα αυτή η αρχιτεκτονική πρακτική.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: «Τσουχτερά» πρόστιμα 3.000 ευρώ από την...

Δύο διοικητικά πρόστιμα επέβαλαν στις 18 Μαΐου 2026, οι αρμόδιες...

Βενιζέλια Χανιά 2026 στο Εθνικό Στάδιο...

Την Κυριακή 31 Μαϊου 2026 θα διεξαχθεί στο Εθνικό...

Κρήτη: «Τσουχτερά» πρόστιμα 3.000 ευρώ από την...

Δύο διοικητικά πρόστιμα επέβαλαν στις 18 Μαΐου 2026, οι αρμόδιες...

Βενιζέλια Χανιά 2026 στο Εθνικό Στάδιο...

Την Κυριακή 31 Μαϊου 2026 θα διεξαχθεί στο Εθνικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Η Hilton επιλέγει την Κρήτη για τη στρατηγική επέκτασή της στην Ελλάδα

Έρχονται δύο ακόμα Hilton σε Ρέθυμνο και Γεωργιούπολη. Την Κρήτη...

Taste Atlas: Η γραβιέρα Κρήτης στα κορυφαία τυριά του κόσμου

Η «χρυσή» πεντάδα με ελληνικό χρώμα. Η Ελλάδα μόλις κατέκτησε...

«Ως εδώ» με τον ΒΟΑΚ: «Καταπέλτης» οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης προς τον Χρήστο Δήμα!

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο...