Χανιά:Συνέντευξη τύπου από την Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων

Ημερομηνία:

την Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 11:30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

“… Στη Χιροσίμα ο θάνατος με βρήκε… Ω, μη θαρρείτε πως ζητάω για μένα τίποτα… τι το παιδί που σαν εφημερίδα κάηκε δεν μπορεί τις καραμέλες σας να φάει… φιλέψτε με μονάχα την (υπο)γραφή σας, έτσι που τα παιδάκια πια να μη σκοτώνονται και να μπορούν να τρώνε καραμέλες”.
Ναζίμ Χικμέτ

77 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945) από τις ΗΠΑ, η φρίκη για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα παραμένει! Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πόλεις αδελφωμένες στη δυστυχία και πάντα παρούσες στα προσκλητήρια των μεγάλων ιστορικών τραγωδιών με τα εκατομμύρια θύματα, δεν μας επιτρέπουν ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να σιωπούμε απέναντι στους πολέμους, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές.
Ήδη εξελίσσεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο εμπλέκονται οι πυρηνικές δυνάμεις, από τη μια οι ΗΠΑ και η ΝΑΤΟική “σφηκοφωλιά” στο πλευρό της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης, κι από την άλλη η καπιταλιστική Ρωσία, που αποτελεί ισχυρή πυρηνική δύναμη και είναι “προϊόν” της αντεπανάστασης και της ανατροπής του σοσιαλισμού.
Οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που στοχεύουν τις ανταγωνιστικές πυρηνικές δυνάμεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, προσθέτουν νέο “λάδι στη φωτιά” στην κούρσα των κάθε είδους εξοπλισμών, με τα πυρηνικά όπλα να κρατούν τα “σκήπτρα”.
Είναι έκθετη η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25, προτάσσει την ενσωμάτωση της χώρας στους θανατηφόρους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, με το πρόσχημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων.
Η πάλη ενάντια στον πυρηνικό όλεθρο και για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και όπλων, για να μη γίνει καμία χώρα “πεδίο βολής” πυρηνικών, όπως έγινε σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, είναι αναπόσπαστα δεμένη:
– Με την πάλη για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που αξιοποιούνται ως “προγεφύρωμα” των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ.
– Με την πάλη για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
– Με την πάλη για την ειρήνη, τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της ακρίβειας, των οικονομικών κρίσεων και των πολέμων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων διοργανώνει την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 20:30 πίσω από το Γιαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ και θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα «ΕΝΑΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής η Επιτροπής Ειρήνης Χανίων σας καλεί να παρευρεθείτε. την Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 11:30 π.μ. σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά : Cocktail Party αλληλεγγύης από τον...

Ένα καλοκαιρινό βράδυ αφιερωμένο στην προσφορά και την αλληλεγγύη...

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Αύριο 28/07, με τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Ακρωτηρίου «Καγιαλές» Η...

Χανιά : Cocktail Party αλληλεγγύης από τον...

Ένα καλοκαιρινό βράδυ αφιερωμένο στην προσφορά και την αλληλεγγύη...

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

Αύριο 28/07, με τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Ακρωτηρίου «Καγιαλές» Η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξενοδόχοι και παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου μαζί:Περισσότερα τοπικά προϊόντα στους μπουφέδες

Πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για τη διασύνδεση του...

Σχέδια Βελτίωσης: Πακέτο 260 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα

Η νέα Πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, προϋπολογισμού 260 εκατ....

Ο Ολυμπος στην κορυφή της UNESCO

Αναγνωρίζεται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς ως ένα από...