Χανιά:Σύσκεψη στο ΕΒΕΧ με τον Υπουργό Ναυτιλίας για το μεταφορικό ισοδύναμο Κρήτης

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΚΑΚΗ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

«Μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές επιδιώξεις του Επιμελητηρίου Χανίων, η επέκταση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στην Κρήτη, έγινε πραγματικότητα σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Για το λόγο αυτό μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα η σημερινή του παρουσία στα γραφεία της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας, μερικούς μήνες μετά τη δική μου επίσκεψη στο Υπουργείο, μαζί με τους άλλους τρεις Προέδρους των Επιμελητηριών της Κρήτης και την αξιόπιστη δέσμευσή του για έμπρακτη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας του νησιού μας.

Για πρώτη φορά, προβλέπεται η έναρξη επιλεξιμότητας για 2.148 κατηγορίες ΚΑΔ Χανιώτικων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με ανάγκη ενίσχυσης του μεταφορικού κόστους μέσω της διοχέτευσης συνολικών πόρων €75 εκατ. για τη νησιά και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.
Συνεχίζουμε τη συνεπή προσπάθεια – μαζί με τους επιχειρηματίες του τόπου μας – σε ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διεκδικούμε την καθιέρωση και επέκταση του σημαντικού μέτρου στο σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού της Κρήτης με γνώμονα την απόλυτα ισότιμη αντιμετώπισή του με τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας».

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.