Χανιά: Σύσκεψη στην ΠΕΧ με θέμα την διαχείριση και λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Ημερομηνία:

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου 2022 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση και λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δ/ντής του Τομέα Β προστατευόμενων περιοχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) κ. Νικόλαος Καραβάς, η Δ/ντρια της Δ/νσης Δασών κ. Πολύμνια Σκλαβάκη, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης το στέλεχος της Δ/νσης Δασών Χανίων κ. Ιωάννης Φωτάκης, , καθώς και τα στελέχη της Τοπικής Ομάδας του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. κ. Αντώνιος Μπαρνιάς και κ. Δημήτριος Κοντάκος.

Στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα λειτουργίας και ασφάλειας του Εθνικού Δρυμού, καθώς και εξεύρεση βέλτιστων πρακτικών για τον ομαλή λειτουργία του Δρυμού κατά την αντιπυρική περίοδο 2022.

Επίσης δόθηκε η διαβεβαίωση από τα στελέχη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ότι εκτός σοβαρού απροόπτου, η λειτουργία του Δρυμού Σαμαριάς μπορεί να ξεκινήσει την 1η/5/2022.

Την ίδια μέρα, συγκλήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικολάου Καλογερή με αντικείμενο την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2022.

Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, η Δ/ντρια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι από το σύνολο των Υπηρεσιών και Φορέων της Π.Ε. Χανίων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων και των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας της Π.Ε. Χανίων.

Στην σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά από τους συμμετέχοντες στις δράσεις προληπτικού χαρακτήρα που πραγματοποιούν αλλά και στο επίπεδο ετοιμότητας και προετοιμασίας των μέσων και του προσωπικού τους. Συζητήθηκε ο τρόπος συνεργασίας και υποβοήθησης του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και δράσεις για την αποτροπή των δασικών πυρκαγιών.

Συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι η προσπάθεια θα είναι κοινή με σκοπό να πετύχουμε μία όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και χωρίς απώλειες αντιπυρική περίοδο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δολοφονία Σταυρούλας: Τι έδειξε η νεκροψία –...

Την Τετάρτη η κηδεία της 45χρονης στα Χανιά. Το χτύπημα...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Δολοφονία Σταυρούλας: Τι έδειξε η νεκροψία –...

Την Τετάρτη η κηδεία της 45χρονης στα Χανιά. Το χτύπημα...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Αβραμόπουλο: Η Ν.Δ. έχει καταντήσει πινάκιο δικαστηρίου με γαλάζιο λογότυπο

«Η περιβόητη “αριστεία” της Ν.Δ. έχει μόνιμη έδρα στις...

Μία δεκαετία μετά το Brexit: Οι σχέσεις Ην. Βασιλείου με ΕΕ – Τι λέει η κοινή γνώμη

Στις 23 Ιουνίου 2016, οι βρετανοί ψηφοφόροι επέλεξαν το...

“Πειρατική” TV: Στη φυλακή πατέρας και γιος, ελεύθερος ο αδερφός με εγγύηση 50.000 ευρώ

Συνολικά προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι, ενώ στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...