Χανιά:Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο – Το χάρισε ο Ερυθρός Σταυρός σε νεαρή κοπέλα

Χανιά:Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο – Το χάρισε ο Ερυθρός Σταυρός σε νεαρή κοπέλα

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο προσέφερε το περιφερειακό τμήμα Χανίων του Ερυθρού Σταυρού σε νεαρή κοπέλα που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με τα χρήματα για την αγορά του να προέρχονται από τη συλλογή πλαστικών καπακιών που στη συνέχεια δίνονται για ανακύκλωση.

Στις εγκαταστάσεις του τμήματος, το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή με την ευκαιρία αυτή.

«Το τελευταίο αμαξίδιο το δώσαμε πριν έξι μήνες και νομίζω ότι θα δώσουμε κι άλλο ως το τέλος του χρόνου. Είναι μια δράση που εκτιμάται και οι Χανιώτες πρέπει να το λάβουν υπόψη. Πολλοί φέρνουν τσουβάλια με καπάκια ή μας ζητούν να έρθουμε να τα πάρουμε. Ακόμα και απέξω από τα γραφεία μας τα αφήνουν», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος, Στέλιος Καλαϊτζάκης.

 

«Κάθε καπάκι για μας μετράει και πραγματικά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τα συλλέξουμε. Με τα χρήματα που εισπράττουμε από αυτά, αγοράζουμε αναπηρικά αμαξίδια, ενώ ταυτόχρονα ευεργετούμε την ίδια τη φύση. Για να αγοραστεί ένα καροτσάκι χρειάζονται εκατομμύρια καπάκια, τα οποία δεν μολύνουν έτσι την ύπαιθρο. Έχει υπολογιστεί ότι θέλει 100 χρόνια να λιώσει αυτό το καπάκι. Οικονομικά μπορεί να μη συμφέρει, αλλά ο γνώμονάς μας είναι ο άνθρωπος.Υπάρχει ένας άτυπος ανταγωνισμός με τον δήμο που έχει βάλει τις καρδούλες σε διάφορα σημεία, αλλά η κοινωνία των Χανίων είναι ευαισθητοποιημένη», προσέθεσε ακόμα ο κ. Καλαϊτζάκης.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια και στη συνέχεια να τα προσφέρουν στον Ερυθρό Σταυρό. Τα έσοδα που αποκομίζονται από την πώλησή τους για ανακύκλωση, κατευθύνονται στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.