Χανιά:Τα Σφακιά εκπέμπουν σήμα κινδύνου

Ημερομηνία:

Τα προβλήματα που δεν πλήττουν μόνο την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά υπονομεύουν και την τουριστική δυναμική μιας από τις πιο αυθεντικές και παρθένες περιοχές της Κρήτης ανέδειξε ο Δήμαρχος Σφακίων, Ιωάννης Ζερβός, από το βήμα της συνεδρίασης της Υπό-Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της Βουλής, εστιάζοντας στα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σφακίων.

Πολιτική προστασία χωρίς επαρκή μέσα και σχεδιασμό, δραματική λειψυδρία που επηρεάζει τόσο τον τοπικό πληθυσμό όσο και τις τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και υποστελέχωση κρίσιμων δημοσίων υπηρεσιών συνθέτουν ένα τοπίο εγκατάλειψης, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τουριστικό προφίλ που προσπαθεί να αναδείξει η περιοχή.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε επίσης τηn αντίθεση του Δήμου στην εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στα Σφακιά, τονίζοντας ότι τέτοιες παρεμβάσεις συνιστούν ευθεία απειλή για το μοναδικό φυσικό τοπίο και τον χαρακτήρα της περιοχής, που αποτελούν βασικό λόγο επίσκεψης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Τα Σφακιά δεν αντέχουν άλλη καθυστέρηση. Χρειάζονται άμεση στήριξη, σοβαρές επενδύσεις σε υποδομές και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του τόπου. https://www.tornosnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο...

Σταθερά στην κορυφή μεταξύ των 24 αεροδρομίων της ΥΠΑ...

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Τουρισμός, υποστελέχωση και «εντέλλεσθε»...

Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται καθημερινά σε...

Ηράκλειο: «Απογειώθηκε» η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο...

Σταθερά στην κορυφή μεταξύ των 24 αεροδρομίων της ΥΠΑ...

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Τουρισμός, υποστελέχωση και «εντέλλεσθε»...

Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται καθημερινά σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει – Η Covid ενεργοποιεί κοιμισμένους ιούς στα κύτταρά μας

Ιοί που παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση βρέθηκαν να ενεργοποιούνται...

Η ζάχαρη το πρώτο κομμάτι στο παζλ της Αλτσχάιμερ

Πώς προδιαθέτει τον οργανισμό μας για την εκδήλωση της...