Χανιά: “Τέλος στις άμαξες της ντροπής”

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν να ανακληθεί η χρήση αλόγων σε άμαξες στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Χανιά: “Τέλος στις άμαξες της ντροπής”

Διαμαρτυρία με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Κέρκυρα, με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν μέλη φιλοζωικών σωματείων, Χανιώτες, πολλοί ξένοι που ζουν στα Χανιά, αλλά και τουρίστες.

Με κεντρικό σύνθημα «Τα Χανιά δεν θα γίνουν Κέρκυρα και Σαντορίνη», οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία των Αγ. Αποστόλων και σχηματίζοντας αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποιώντας κινητοποίηση για τη χρήση αλόγων σε άμαξες στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Όπως τόνισαν δεν πρόκειται για έθιμο αλλά για κακοποίηση των αλόγων και στόχος είναι η ανάκληση των αδειών και η τελική απαγόρευση της χρήσης των αμαξών για βόλτες των τουριστών.

Οι συγκεντρωμένοι, απαίτησαν όπως ανέφεραν, τώρα από τον δήμαρχο Χανίων, «να ανακληθούν οι άδειες σκλαβιάς όλων των αλόγων που κακοποιούνται στις άμαξες της ντροπής στο Παλιό Λιμάνι Χανίων».

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

  

Ζητούν μέτρα για την ασφάλεια των αλόγων

Η Νατάσα Μπομπολάκη,  πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας για το περιβάλλον τα ζώα και το κυνήγι, «Νέμεσις» είπεσ σύμφωνα με το Flashnews.gr πως έως ότου απαγορευθούν άμαξες, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των αλόγων και αναφέρθηκε συγκεκριμένα για τις προτάσεις προς τον δήμο σε ότι αφορά στις άμαξες στα Χανιά.

Από την πλευρά της η εθελόντρια Λήδα Σηφοδασκαλάκη καυτηρίασε το ότι ενώ τα Χανιά διαφημίζονται ως «έξυπνη πόλη» η δημοτική αρχή επιτρέπει τη συγκεκριμένη κακοποιητική χρήση των αλόγων.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.