Χανιά – Θάνατος Έφης Τσιχλάκη: Διεκόπη για την Τρίτη η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων και αναμένται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τρίτης με την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου

Μια υπόθεση που καλύπτεται από μυστήριο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες θανάτου της 47χρονης τότε γυναίκας από τα Χανιά, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, σε χωριό κοντά στο Κολυμπάρι Χανίων.

Η πλευρά των συγγενών μιλά για δολοφονία από τον σύζυγό της, ενώ υπενθυμίζεται ότι υπήρξε πρωτόδικη απόφαση από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου που ανέφερε ότι ο θάνατος της ήταν αυτοκτονία.

Η υπόθεση μετά από πολλές αναβολές εκδικάζεται στο μεικτό ορκωτό Εφετείο Χανίων όπου την Δευτέρα (23/5) το πρωί ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος μετά τη διακοπή της περασμένης Πέμπτης (19/5), τονίζοντας ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο μετά από έφεση του εισαγγελέως.

Στο δεύτερο σκέλος της πολύκροτης δίκης το πρωί στο μεικτό ορκωτό εφετείο Χανίων, έγιναν επιπλέον καταθέσεις μαρτύρων, ενώ αργά το μεσημέρι το Δικαστήριο διέκοψε για το πρωί της Τρίτης 24 Μαίου, όπου αναμένεται να καταθέσει ένας ακόμη μάρτυρας.

Θα ακολουθήσει η απολογία του κατηγορούμενου, η πρόταση του Εισαγγελέα, οι αγορεύσεις των συνηγόρων και από τις δύο πλευρές και το μεσημέρι αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Οι καταθέσεις συνεχίζονται
Η κατάθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή

Η δίκη ξεκίνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης να προσκομίζει έξτρα ιατροδικαστική στοιχεία με τα οποία επιδιώκει να αποδείξει ότι η Έφη Τσιχλάκη αυτοπυροβολήθηκε: Μεταξύ άλλων τόνισε: “Υπάρχουν χαρακτηριστικά πυροβολισμού στο αριστερό χέρι της Τσιχλάκη. Προκύπτει ότι αυτή που πυροβόλησε ήταν η ίδια η Τσιχλάκη και λιγότερα στοιχεία πυρίτιδας στο δεξί χέρι. Αυτό το πόρισμα για κάποιο λόγο εξαφανίστηκε στην πορεία. Δειγματοληψία πιστολιού: Έχουν ληφθεί δείγματα περιμετρικά στο πιστόλι, από τη σκανδάλη και στον μοχλό απελευθέρωσης υπάρχουν δείγματα της θανούσης. Κύριος γενετικός τύπος σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν της κ. Τσιχλάκη.

Ο ιδιώτης ιατροδικαστής της πλευράς της υπεράσπισης επιδιώκει να εξηγήσει ότι δεν υπήρξε στραγγαλισμός του θύματος που όπως υποστήριξε ο ιατροδικαστής της πολιτικής αγωγής την Πέμπτη υφίστατο, έως έναν βαθμό.

Ο ιατροδικαστής της υπεράσπισης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν διαπιστώθηκαν ευρήματα στραγγαλισμού. Υπήρχε, τόνισε, ένα εύρημα στον εγκέφαλο. Ο ιατροδικαστής θέλοντας να εξηγήσει την ύπαρξη ασφυκτικών κηλίδων στην Έφη Τσιχλάκη τόνισε ότι αυτές προκλήθηκαν ως συνέπεια προσβολής στελέχους του εγκεφάλου μετά τον αυτοπυροβολισμό της, όπως ισχυρίστηκε.

Υποστήριξε επίσης ότι σημάδια που βρέθηκαν στον λαιμό του θύματος ενδεχομένως να προκλήθηκαν λόγω των καθημερινών εργασιών της, αφού έκανε αγροτικές δουλειές. Σε σχετική μάλιστα ερώτηση της Εισαγγελέων ο ιατροδικαστής εξήγησε με επιστημονικούς όρους ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια στραγγαλισμού του θύματος.

Επίσης ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής υποστηρίζει ότι ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη δεν ήταν ακαριαίος.

Η κατάθεση οπλουργού

Στο δικαστήριο κατέθεσε ένας μάρτυρας από την πλευρά του θύματος. Επρόκειτο για έναν μάρτυρα με την ειδικότητα του οπλουργού. Όπως επισήμανε στο πλαίσιο της κατάθεσης του, «χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι που έχει ασφάλεια λαβής. Τέσσερις συνολικά ασφάλειες. Το όπλο βρέθηκε οπλισμένο. Για να οπλίσει κάποιος το όπλο χρειάζεται δύναμη και σταθερότητα. Το όπλο για να πράξει τον πυροβολισμό χρειάζεται ένα υγιές και δυνατό χέρι».

Ως εκ τούτου ο οπλουργός επιδίωξε να αποδείξει ότι το όπλο δεν το χρησιμοποίησε το θύμα. Επίσης εξήγησε τον τρόπο που “έφυγε” το όπλο από το χέρι εκείνου που το χρησιμοποίησε αλλά και την πτώση του θύματος στο έδαφος.

Ακόμη ο ίδιος υποθέτει ότι το θύμα πυροβολήθηκε σε ύπτια θέση. Θεωρεί μάλιστα αφύσικη τη θέση της νεκρής αν υποτεθεί ότι αυτοπυροβολήθηκε.https://flashnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.