Χανιά:Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ στη Σπηλιά στην πλατεία “ Πλατάνια” της ΔΕ Κολυμβαρίου

Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ στη Σπηλιά στην πλατεία “ Πλατάνια” της ΔΕ Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά, την Πέμπτη 26 Μαϊου και ώρα 20:30μ.μ.”
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, παρουσιάζει την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στις 20:30, στην Ταβέρνα- Καφενείο “ Τα Πλατάνια της Σπηλιά” της ΔΕ Κολυμβαρίου, το έργο «Η ιστορία του Καλλιβρεταναγνώστη» βασισμένο στο διήγημα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Το δώρο του γιανίτσαρου», σε σύλληψη – δραματουργία του Κωστή Καλλιβρετάκη και σε μουσική επιμέλεια του Χάρη Λαμπράκη.

Η ιστορία του έργου
Δυο περιπλανώμενοι καλλιτέχνες, σαν δύο άλλοι «ξεπεσμένοι δερβίσηδες» του Παπαδιαμάντη, περιδιαβαίνουν πόλεις και χωριά των Χανίων, διασχίζουν τις πλατείες κάτω από τα πλατάνια, μπαίνουν στα παλιά τζαμιά, τους τεκέδες και τα προαύλια των εκκλησιών και ξαποσταίνουν στα καφενεία. Μεταφέρουν την ιστορία του Καλλιβρεταναγνώστη όπως έφτασε σε αυτούς από στόμα σε στόμα, με αντάλλαγμα μια τσικουδιά. Μιλούν και τραγουδούν∙ κάποιες στιγμές μένουν σιωπηλοί, αφήνοντας την μελωδία από το νέυ να πλημμυρίσει τον τόπο. Δεν βρίσκονται εδώ για να αναμοχλεύσουν παλιά μίση αλλά για να ξορκίσουν το παρελθόν, αφήνοντας πίσω τους τελειωτικά, αυτά που χώριζαν κάποτε τις δυο κοινότητες του νησιού.

Οι συντελεστές

Σύλληψη/Δραματουργία Κωστής Καλλιβρετάκης
Μουσική επιμέλεια Χάρης Λαμπράκης
Αφήγηση/Μουσική εκτέλεση Κωστής Καλλιβρετάκης, Χάρης Λαμπράκης Μετάφραση Lale Alatli
Ακούγονται τα τραγούδια: Uzun ince bir yoldarim (Asik Veysel), Γιάντα ʾναι μαύρα τα βουνά (παραδοσιακό)

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2824023863

Τα σχόλια είναι κλειστά.