Χανιά:Θλίψη για τον χαμό γνωστού επιχειρηματία

Έφυγε σε ηλικία 67 ετών
Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία των Χανίων η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Κατσικανδαράκη, γνωστού κοσμηματοπώλη με κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Ο εκλιπών πέθανε σε ηλικία 67 ετών μετά από χρόνια προβλήματα υγείας.

Καλλιτέχνης αλλά και δημοσιογράφος – συγγραφέας και όπως αναφέρεται στο μυθιστόρημα με τίτλο “Τζατζόκαρος” που είχε εκδοθεί το 2017:

Ο Ανδρέας Κατσικανδαράκης γεννήθηκε το 1954 στα Χανιά. Πήγε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων και στο 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας στην Αθήνα.

Μετά τη μεταπολίτευση, άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία σε εφημερίδες των Χανίων (Εθνική Φωνή, Χανιώτικα Νέα, Χανιώτικη Ελευθεροτυπία), και ως ανταποκριτής σε αθηναϊκές εφημερίδες. Κορυφαία στιγμή, η μία από τις τρεις συνεντεύξεις (1976, 1977, 1979) που του είχε παραχωρήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, με τις περιβόητες δηλώσεις: «Από την άνοιξη της Πράγας ξεκίνησε ο Ευρωσοσιαλισμός», οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν και έκαναν τον γύρο του κόσμου από τις μεγαλύτερες εφημερίδες, όπως: Lideration, Mont, Spiegel, Repubblica, Guardian, και Times.

Παράλληλα, ασχολήθηκε με την τέχνη του κοσμήματος, χαράσσοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία, δημιουργώντας χρυσά κοσμήματα εμπνευσμένα από αρχαϊκά αριστουργήματα. Ενώ, συχνά πυκνά αρθρογραφεί.

Πορεύτηκε, με την προσωπικότητά του βαθιά επηρεασμένη από το βιβλίο, τη μουσική, το θέατρο, τις καλές τέχνες, δηλαδή την κουλτούρα. Και πορεύεται ακόμα στις ταραγμένες εποχές μας, με λόγο και στοχασμό.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.