Χανιά: Μέχρι τις 4:00 π.μ. οι δεξιώσεις σε κέντρα εκδηλώσεων

Ημερομηνία:

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων το Διοικητικό Συμβούλιο  και μέλη του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Δυτικής Κρήτης και με αφορμή την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς που εργάζονταν σε κέντρο εκδηλώσεων, αποφάσισαν την εφαρμογή ωραρίου στα καταστήματα που διοργανώνουν εκδηλώσεις, με προτεινόμενο ανώτατο όριο στις 4:00 το ξημέρωμα.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Δυτικής Κρήτης, που αφορά στις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κλπ) συνεδρίασε εκτάκτως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία και που άμεσα συνδέθηκαν με τα καταστήματα των μελών του.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και πολλά μέλη του συλλόγου, όπου αποφασίστηκε η εφαρμογή ωραρίου στα καταστήματα που διοργανώνουν εκδηλώσεις, με προτεινόμενο όριο στις 04:00 π.μ.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα καθώς επισημάνθηκε πως βασική προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η προστασία του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στις επιχειρήσεις και πρέπει να διασφαλιστεί η νόμιμη και εντός ωραρίου εργασία κάθε εργαζομένου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος καλεί όλους τους διοργανωτές εκδηλώσεων, είτε είναι μέλη του Συλλόγου, είτε όχι, να σεβαστούν την τήρηση του ωραρίου, ώστε να θεσπιστεί ένα πλαίσιο για την βιώσιμη λειτουργία των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, με σεβασμό στους εργαζόμενους και τους πελάτες μας.»

Η ανακοίνωση

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κακοκαιρία Erminio: Καταστροφές στην Παλαιοχώρα Χανίων –...

Η ένταση των φαινομένων είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι να...

Χανιά:Άρση ισχύος της απόφασης ακαταλληλότητας της ακτής...

Μετά τον από 30-03-2026 επιτόπιο υγειονομικό έλεγχο από τη...

Κακοκαιρία Erminio: Καταστροφές στην Παλαιοχώρα Χανίων –...

Η ένταση των φαινομένων είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι να...

Χανιά:Άρση ισχύος της απόφασης ακαταλληλότητας της ακτής...

Μετά τον από 30-03-2026 επιτόπιο υγειονομικό έλεγχο από τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κακοκαιρία Εrminio: Η βροχή και η σκόνη έπνιξαν την Ελλάδα

Μεγάλες ποσότητες νερού, έντονες καταιγίδες, σφοδρές χαλαζοπτώσεις έως και...

Εορτολόγιο 3 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Φρίκη στο Κιάτο: Μηχάνημα εργοστασίου «έγδαρε» το κεφάλι 40χρονης εργαζόμενης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο Κιάτο, όπου μηχάνημα...