Χανιά : Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τους Εκπαιδευτικούς

Ημερομηνία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κηρύσσει τρίωρη Στάση Εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη συγκέντρωση που γίνεται στα Δικαστήρια των Χανίων στις 11.30 το πρωί για τη δίκη των συλληφθέντων για τη φασιστική επίθεση κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου.

Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, γνωστός στα Χανιά για το κοινωνικό του έργο ως γιατρός αλλά κι ως ενεργός πολίτης που συμμετέχει σε κινήματα αλληλεγγύης, το βράδυ της 25ης Μαρτίου του 2015 δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από 3 τουλάχιστον άτομα στο κέντρο των Χανίων, επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες συμπολίτες μας.

Η άγρια αυτή φασιστική επίθεση οδήγησε το γιατρό στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα το στο κεφάλι και στο πρόσωπο, τραύματα που προήλθαν από χτυπήματα με σιδερολοστούς.

Η βαρβαρότητα της δολοφονικής αυτής φασιστικής επίθεσης δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη. Δεν θα επιτρέψουμε ξανά τη δράση ταγμάτων εφόδου και ναζιστικών συμμοριών στα Χανιά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα, σε έναν τόπο που έχει θρηνήσει τα ολοκαυτώματα της Καντάνου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, των 2.500 πόλεων και χωριών που έκαψαν οι Ναζί, σε έναν τόπο όπου οι Ναζί εκτέλεσαν 36.000 Έλληνες κι οδήγησαν 600.000 τουλάχιστον άλλους στο θάνατο από την πείνα κλέβοντας τα αποθέματα τροφίμων της χώρας μας για να ταΐζουν τα ναζιστικά τους στρατεύματα στην Ελλάδα και την Αφρική. Οι ναζιστικές θηριωδίες δεν πρέπει να ξεχαστούν. Η θανάτωση ανθρώπων σε φούρνους, σε θαλάμους αερίων και σε στρατόπεδα εξόντωσης δεν συγχωρούνται.

Το ναζιστικό τέρας δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι. Ο λαός με την ψήφο του απέκλεισε από το κοινοβούλιο τα όργανα της ΧΑ ενώ η δίκη τους εξελίσσεται κανονικά. Η οργανωμένη Πολιτεία δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή στη δράση ταγμάτων εφόδου. Η ατιμωρησία θα πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους και θα δώσει το μήνυμα ότι μπορούν να χτυπάνε ή να δολοφονούν μετανάστες ή και Έλληνες που διαφωνούν μαζί τους.

Γι΄ αυτό πρέπει η τιμωρία αυτών που χτύπησαν το γιατρό Δημήτρη Μακρέα να είναι άμεση και παραδειγματική από την Πολιτεία. Το χρωστάμε στην Ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Το χρωστάμε στη δημοκρατία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος...

Στα χέρια των αρχών 34χρονος – εκκρεμούσε σε βάρος...

Χανιά:Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων...

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος...

Στα χέρια των αρχών 34χρονος – εκκρεμούσε σε βάρος...

Χανιά:Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 19 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Το «Νίκος Καζαντζάκης» ξεπέρασε ήδη από τον Οκτώβριο την...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος στη Μεγαλόνησο Κύπρο

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΥΠΡΟ Κατόπιν...

Οι Τίμιες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων για πρώτη φορά στη Σητεία

ΟΙ ΤΙΜΙΕΣ ΚΑΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ Κατόπιν...